MSI Claw krijgt grote batterij-upgrade met nieuw model

MSI is deze week naar Computex gekomen om een ​​heleboel nieuwe producten te demonstreren, waaronder een nieuwe variant van de Claw-handheld van het bedrijf, de Claw 8 AI Plus. Nu de originele Claw nog maar iets eerder dit jaar is gelanceerd, vraag je je misschien af ​​wat MSI zou kunnen bieden in de nieuwe versie van de Claw die de release ervan zou rechtvaardigen.

Het antwoord daarop is een aanzienlijk grotere batterij en MSI heeft een upgrade uitgevoerd naar een nieuwe CPU met Intel's nieuwe Lunar Lake-chips. De belangrijkste upgrade van de twee zouden de nieuwe CPU's moeten zijn. MSI's originele Claw A1M-model was uitgerust met een Meteor Lake Intel Core Ultra 5. De nieuwe Claw 8 AI Plus is voorzien van Intel's Lunar Lake-chip, die tot 50 procent meer GPU-prestaties zou moeten hebben dan zijn Meteor Lake-tegenhanger.

Dit alleen al zou de nieuwe MSI Claw 8 AI Plus moeten helpen een betere game-ervaring te bieden, omdat verwacht wordt dat hij betere prestaties en vloeiendere gameplay zal bieden dankzij de krachtigere CPU/GPU-combinatie. Niet te vergeten is echter de grotere batterij. MSI heeft nog geen kosten aangekondigd, noch is bevestigd wanneer de handheld zal worden gelanceerd. Het kan echter eerder zijn dan verwacht. De Claw A1M werd in januari op CES aangekondigd en was begin maart verkrijgbaar. Slechts twee maanden later.

De MSI Claw 8 AI Plus wordt geleverd met een aanzienlijk grotere batterij

MSI's eerste handheld werd geleverd met een batterij van 53 Wh. Dit was groter dan het Steam Deck en de ROG Ally. Het hielp de Claw echter niet echt om langer mee te gaan op een lading. De nieuwe MSI Claw 8 AI Plus is bedoeld om je gameplay-sessie een boost te geven met een batterij van 80 Wh. Hetzelfde vind je in de nieuwe ROG Ally X die ASUS deze week aankondigde. Het is onduidelijk hoeveel impact deze grotere batterij zal maken, maar het zal zeker een mooie hobbel zijn.

De Claw 8 AI Plus heeft echter zeker een grotere batterij nodig. Gezien de krachtigere chipset en het grotere scherm.

MSI heeft ook de schermgrootte bijgewerkt

Als de naam van de handheld het niet verraadt, wordt de MSI Claw 8 AI Plus ook geleverd met een groter schermformaat. MSI heeft het uitgerekt van 7 inch naar 8 inch. Het behoudt ook dezelfde Full HD-resolutie en verversingssnelheid van 120 Hz. Zoals Tom's Guide opmerkt, is het display ook aanraakgevoelig. Het biedt ook ondersteuning voor variabele vernieuwingsfrequentie.

Bovendien heeft MSI het ontwerp een beetje bijgewerkt. De knoppen lijken op dezelfde plek te zitten, maar de schaal heeft nu een nieuwe, lichtere kleur in plaats van matzwart. Het lijkt er ook op dat de onderste hoeken een minder gedefinieerde kromming hebben. MSI heeft naar verluidt de Claw 8 AI Plus ook een nieuw koelsysteem gegeven. Het wordt het ‘Cooler Boost HyperFlow’-systeem genoemd en zou moeten helpen de temperaturen laag te houden in vergelijking met de Claw A1M.

MSI gebruikt ook nog steeds dezelfde Hall Effect-joysticks met RGB-verlichting.

MSI Klauw 8 AI Plus

Beeldcredits: Tom's Guide

Thijs Van der Does