De verrassing van T-Mobile, maximale prijsstijging en meer

Er is weer een week voorbij gevlogen! Laten we het nieuws dat onder de radar bleef inhalen in onze nieuwste editie van “Nieuws dat u waarschijnlijk hebt gemist en niet had moeten hebben!” Zoals gewoonlijk zullen we ons verdiepen in enkele werkelijk boeiende verhalen uit weer een wervelende week, en andere niet. Dus of je nu een nieuwsjunkie bent of gewoon op zoek bent naar een snelle update, deze verzameling heeft voor elk wat wils. Laten we er meteen in springen!

T-Mobile verrast echtpaar met een 4x hogere factuur uit het niets

Stel je voor dat je een heerlijke week vol maaltijden aan het plannen bent, en dan BAM! Uw telefoonmaatschappij brengt meer kosten in rekening dan een ruimteschip vol gegevens. Dat is wat er gebeurde met een echtpaar in de VS. T-Mobile bracht hen een mysterieuze $357 in rekening voor een maand telefoongebruik, vier keer zoveel als hun gemiddelde maandelijkse factuur. Bij betwisting zei de vervoerder: “Oeps, ga de strijd aan met uw bank.” En de bank vroeg hen om te wachten…90 dagen? Het stel hoopt waarschijnlijk dat hun koelkast de oorlog niet zal verklaren voordat ze hun geld terugkrijgen.

Apple heeft de GPU van de iPad Air gedowngraded van 10 cores naar 9 cores

Weet je nog hoe Apple opschepte over de nieuwe iPad Air met een 10-core GPU? Blijkt dat het gewoon een typefout was, of misschien een opzettelijke overdrijving om er cool uit te zien. Het bedrijf heeft het stilletjes gewijzigd in 9 kernen. Het is alsof de iPad Air zijn lidmaatschap van de sportschool is vergeten en een beetje slap is geworden. Niemand bij Apple legt uit waarom, maar het gerucht gaat dat de iPad Pro jaloers is en het beste speelgoed wil. Ongemakkelijk!

De gids van de NSA om uw telefoon en uzelf veilig te houden

Smartphones kunnen broeinesten voor spionage zijn. De NSA is hier om je te vertellen hoe je op je telefoon moet passen alsof het een peuter is die op pad gaat met geheime documenten. Praat niet over gevoelige dingen in de buurt van uw telefoon, deze kan worden afgeluisterd! Vergeet het gebruik van openbare Wi-Fi; dat is alsof u uw telefoon met een vreemde in de speeltuin laat ronddwalen. Houd hem aan de lijn (of zorg voor een sterk wachtwoord), laat hem niet met vreemden (onbekende netwerken) praten en wees zeer wantrouwend tegenover alles wat hij downloadt. Behandel je telefoon eigenlijk alsof het een geheim agent in opleiding is.

Acer lanceert nieuwe Chromebooks waar niemand enthousiast van wordt

Acer heeft zojuist een aantal nieuwe Chromebooks onthuld die zijn gebouwd voor het bedrijfsleven, maar ze zijn ongeveer net zo spannend als het zien drogen van verf. Ze zijn zeker steviger dan peuterspeelgoed, kunnen tegen een toeslag een werkdag meegaan en worden geleverd met ingebouwde AI die je kan helpen bij vergaderingen (of op zijn minst je presentatieoutfit kan beoordelen). Het probleem? Ze missen dat speciale iets om Windows-gebruikers jaloers te maken. Het is alsof Acer een prima werkwagen heeft gebouwd, maar de fluxcondensator vergat om hem te laten vliegen.

Met de Opera-browser kunt u emoji's aan uw tabbladen toevoegen

Opera, de browser, hoorde dat je van emoji's hield. Het heeft emoji's op uw tabbladen geplaatst… en op uw tabbladen. Maak je klaar om je browse-ervaring op te fleuren (of ga helemaal los met emoji-overload). Nu kun je een kleine smiley, een feestpopper of een andere emoji uit de bibliotheek aan tabbladen toewijzen. Wil je dat onderzoeksartikel over pinguïns meteen ontdekken? BAM! Emoji-het. Moet je die hilarische kattenvideo nog een keer vinden? Daar ga je! Geef Opewra gewoon niet de schuld als je hersenen ontploffen als je probeert te onthouden op welk vuurspuwende drakentabblad dat belangrijke document staat dat je nodig hebt.

Emoji van Opera-browsertabbladen

Apple heeft TRSMC gevraagd zijn chipfabrieken uit Taiwan te verhuizen

Apple wil dat TSMC zijn chipfabrieken op een boot zet en ze ver weg verplaatst. Het blijkt dat dat niet echt een optie is. Natuurlijk niet. De iPhone-maker vreest dat een Chinese invasie in Taiwan het wereldwijde aanbod van iPhones zal belemmeren. Onze telefoons zijn tenslotte het eerste dat we nodig hebben tijdens een oorlog. Niet echt, maar zo voelt het tegenwoordig zeker wel. Maar goed, TSMC heeft noodplannen om te voorkomen dat China zijn chipfabrieken gebruikt.

Netflix beëindigt de ondersteuning voor Apple TV's van de tweede en derde generatie

Netflix geeft de start aan enkele oude Apple TV's! Ja, we weten het, Apple heeft nooit een tv gemaakt en het is moeilijk om die zin correct te laten klinken. Maar die hoekige dingen met een afstandsbediening die je op een monitor kunt aansluiten en er een volwaardige tv van kunt maken, worden ook Apple TV's genoemd. Netflix heeft zojuist de ondersteuning voor de tweede en derde generatie modellen beëindigd. Binnenkort kan je opa niet meer naar zijn favoriete programma luisteren op zijn oude, hoekige Apple TV, die eruitziet alsof hij in een museum thuishoort.

Google Maps begeleidt u naar een openbaar toilet in NYC

Burgemeester van New York, Eric Adams, heeft de oorlog verklaard aan… nou ja, hij heeft geen plek om naartoe te gaan! Zijn nieuwe initiatief, met de creatieve naam ‘Ur in Luck’, heeft tot doel het vinden van een openbaar toilet in de stad een fluitje van een cent te maken. Nu kunt u gewoon uw telefoon tevoorschijn halen en Google Maps u als een lichtend baken van opluchting naar het dichtstbijzijnde toilet laten leiden. Dus ga eropuit en verken de Big Apple, één openbare badkamerpauze tegelijk! U kunt burgemeester Adams bedanken voor uw hernieuwde gemoedsrust (en blaas).

Max introduceert een prijsverhoging, wat neerkomt op $ 20 aan het jaarplan

Zet je schrap, Max-abonnees! Net als die vriend die geld blijft lenen maar je nooit terugbetaalt, heeft Max je opnieuw een prijsstijging opgelegd. Deze keer verhoogden ze de kosten van hun advertentievrije abonnementen met een hele dollar. Tot ziens, $16, hallo $17! Als u de ultieme abonnee bent, kost het nu $ 21 per maand. Het bedrijf voegde zelfs een extra $ 10 of $ 20 toe aan het jaarplan. Het door advertenties ondersteunde abonnement blijft tenminste dezelfde prijs… voorlopig.

Shortwave introduceert Inbox Splits om je… ehm, inbox te splitsen

Voel je je overweldigd door je steeds groter wordende Gmail-kerkhof? Shortwave is hier om jouw inbox-begrafenisondernemer te zijn… met een twist! Er wordt 'Inbox Splits' geïntroduceerd, waarmee u uw gigantische inbox in hapklare brokken kunt opdelen. Het is alsof je aparte inboxen hebt voor belangrijke e-mails, winkelmeldingen en die eindeloze kattenvideoreeksen van tante Edna, allemaal netjes georganiseerd onder één dak. Dus laat de stress achterwege en splits je weg naar zen inbox!

Kortegolf-inboxsplitsingenKortegolf-inboxsplitsingen

Google neemt Cameyo over om Windows-apps op Chromebooks uit te voeren

ChromeOS heeft zojuist een hulpje gekregen! Google heeft een bedrijf gekocht met de naam Cameyo, en nu kunnen Chromebooks de capes en ongemakkelijke vermommingen van virtuele machines achterwege laten. Cameyo laat ze die oude, stoffige Windows-programma's draaien zonder Windows zelf nodig te hebben. Dus onthoud de volgende keer dat u een Chromebook ziet dat deze een geheim wapen heeft: de kracht om Windows-apps uit te voeren zonder het Windows-drama. Voordat Google veel geld weggooide, doopte Google zijn tenen in de magische app-leveringswateren met een samenwerking met Cameyo. Het kostte het bedrijf een proefrit voordat de knoop werd doorgehakt.

Galaxy S10 krijgt een verouderde beveiligingsupdate

Samsung lijkt de Galaxy S10 maar niet los te kunnen laten. Een jaar nadat de stekker eruit is getrokken, blijft het bedrijf updates naar het apparaat pushen. Er is zojuist een nieuwe beveiligingspatch uitgebracht, maar is deze echt nieuw? Samsung geeft eigenlijk telefoonbeveiligingssoftware die ouder is dan de verjaardagstaart van een peuter. De Galaxy S10 ontvangt de release van april 2023. Het is alsof u een beveiligingspatch-upgrade krijgt die al verouderd is op het moment dat u deze downloadt.

Humane waarschuwt AI Pin-gebruikers voor een brandveiligheidsrisico met de Charge Case

Uh oh, de AI Pin van Humane lijkt de boel een beetje op te warmen… letterlijk! Er is een brandveiligheidsrisico verbonden aan het Charge Case-accessoire, dus als je er een gebruikt, gooi hem dan meteen weg. De batterijcellen zijn in sommige gevallen iets te enthousiast over hun werk en kunnen brand veroorzaken. Humane zegt de samenwerking met de leverancier die deze defecte batterijen heeft gemaakt stop te zetten en op zoek te gaan naar een nieuwe. De AI Pin zelf, de magnetische batterijbooster en het oplaadpad zijn allemaal veilig in gebruik. Maar dat mooie oplaadetui? Het is het beste om hem ver weg te houden van alles wat brandbaar is, voor het geval hij besluit een mini-vlammenwerper te worden.

Apple dekt haarscheurtjes op iPhone-schermen niet langer onder de garantie

Heeft u een haarscheurtje in het scherm van uw iPhone of Apple Watch? Doe je gordel om, want het is een stuk duurder geworden om te repareren. Apple heeft onlangs zijn garantiebeleid gewijzigd, en nu vallen die kleine scheurtjes niet meer onder de standaardgarantie. Als je voorheen per ongeluk tegen je telefoon stootte en er een klein scheurtje verscheen, zei Apple: “Relax, we hebben je.” Nu is het meer zoiets als: 'Oh, dat valt onder 'accidentele schade', vriend. Het gaat je kosten.” Dus als je de neiging hebt je telefoon te laten vallen alsof het een hete aardappel is, kan het investeren in een hoesje een verstandige beslissing zijn.

Met Samsung Galaxy-telefoons kun je dubbeltikken op de achterkant om de tijd te zien

Samsung heeft een nieuwe truc in petto voor de Galaxy-telefoons. Het is niet bepaald baanbrekend, maar het is misschien een beetje eigenzinnig en handig. Dit is de deal: je kunt de tijd zien door te dubbeltikken op de achterkant van je telefoon. Er is echter wel een beetje een hoofdbrekend probleem. Je ziet de tijd al als je de telefoon van tafel haalt, wat je sowieso zou moeten doen om op de achterkant te dubbeltikken. Hoe dan ook, het is leuk om opties te hebben.

Google Messages ondersteunt sms-berichten naar 911

In noodgevallen is het misschien niet altijd een optie om 911 te bellen. Gelukkig verhoogt Google het veiligheidsspel op Android-telefoons met Google Berichten. Dit is de primeur: Google Messages maakt het binnenkort mogelijk om hulpdiensten (911) te sms'en met behulp van Rich Communication Services (RCS). Dit is een groot probleem omdat RCS functies biedt zoals leesbevestigingen, type-indicatoren, het delen van locaties, foto's, video's en meer. Dit zou de responstijden en de effectiviteit aanzienlijk kunnen verbeteren in situaties waarin het bellen van 911 moeilijk kan zijn.

Google Berichten 911-sms-berichtenGoogle Berichten 911-sms-berichten

Rivian EV’s ondersteunen Pixel-telefoons als digitale sleutels

Rivian heeft een nieuwe functie waarmee sommige Pixel-gebruikers de onhandige sleutelhangersituatie kunnen achterwege laten. Met een tik op uw telefoon kunt u uw Rivian EV ontgrendelen en starten, als bij toverslag. Wilt u uw auto uitlenen aan een vriend? Geen probleem, deel gewoon de digitale sleutel met hen. Het is eigenlijk een soort autodeelservice, maar dan tussen jou en je beste vrienden (of die buurman die altijd een kopje suiker nodig heeft… en een ritje). Er zit een addertje onder het gras: in eerste instantie zijn alleen bepaalde Pixel-telefoons compatibel. Nieuwere modellen met bepaalde functies (zoals ultrabreedband) zullen waarschijnlijk nodig zijn om deze truc te laten werken.

Meta voegt communities toe aan Messenger

Meta geeft een feestje, en raad eens? Facebook is niet uitgenodigd! Nou ja, niet precies. Het laat Messenger een beetje loskomen met zelfstandige groepschats. Je kunt nu enorme chatgroepen vormen die volledig binnen Messenger leven, waardoor de noodzaak van een verbonden Facebook-groep overbodig wordt. Meta noemt deze functie Communities. Als je het beu bent dat Facebook-drama je chats kapt, is dit je kans om los te komen en in alle rust met je team te chatten. Maar raak niet te enthousiast over privacy. Het is nog steeds Meta.

Microsoft heeft 1.000 werknemers ontslagen bij HoloLens en Azure

Microsoft besloot een verrassingsronde van 'Real or Not Real' te spelen, en sommige mensen bij HoloLens en Azure bevonden zich aan de niet zo leuke kant van het spel – ik vermoed dat hun banen niet zo 'geavanceerd' of 'echt' waren. ”zoals de HoloLens zelf. Het bedrijf ontsloeg ongeveer 1.000 werknemers in de twee bedrijven. Maar goed, ze zullen tenminste meer vrije tijd hebben om de Metaverse te verkennen… hopelijk heeft Microsoft ze een HoloLens 2 gegeven.

YouTube Shorts voegt AI toe om achtergronden te genereren

YouTube laat de robo-editors los op Shorts! Er worden nieuwe AI-functies voor de korte video's getest, waardoor makers in een handomdraai geweldige achtergronden kunnen genereren en hun Shorts hipper dan ooit kunnen maken. Je vertelt de computer dat je een ruimtegevecht achter je wilt hebben, en poef! Buitenaardse wezens en ruimteschepen. Kortom, YouTube zegt: “Hé, makers, waarom zou je hard werken als robots het voor je kunnen doen?” AI verandert de creativiteit echt.

DuckDuckGo introduceert AI Chat

DuckDuckGo, de op privacy gerichte zoekmachine, is niet langer alleen maar de zoekkoning van incognitotabbladen. Het duikt meteen in de wereld van AI-chatbots met zijn nieuwe functie, AI Chat. Maar in tegenstelling tot andere chatbots bouwt DuckDuckGo niet zijn eigen brein. In plaats daarvan zal het werken als een fraaie AI-matchmaker, waardoor je kunt chatten met verschillende bestaande chatbots, waaronder ChatGPT. DuckDuckGo belooft dat je gesprekken met deze chatbots volledig privé zijn. Zie het als chatten met een stel supergeheime AI-barmannen: je begrijpt het gesprek, maar ze onthouden nooit je gezicht (of je zoekgeschiedenis).

DuckDuckGo AI-chatDuckDuckGo AI-chat

Thijs Van der Does