Amazon Fire TV-apparaten krijgen binnenkort een krachtige AI-zoekupgrade

Veel Fire TV-apparaten staan ​​op het punt een AI-aangedreven upgrade van hun zoeksysteem te ontvangen. Hierdoor kun je veel specifieker zijn bij het aanvragen van inhoudsaanbevelingen van Alexa. Je kunt ook alles vragen over je favoriete programma's of films.

AI verovert de technologie-industrie stormenderhand en niemand wil buitengesloten worden. De meeste grote bedrijven zijn al bezig om AI op de een of andere manier in hun diensten te integreren. Amazon heeft hiermee geëxperimenteerd op zowel zijn multimediaplatforms als zijn winkel. Voorbeelden hiervan zijn de Rufus-winkelassistent of de Fire TV-tool voor het genereren van wallpapers.

Alexa-zoekopdrachten op Amazon Fire TV-apparaten krijgen een AI-aangedreven upgrade

Het bedrijf heeft een door AI aangedreven zoekupgrade voor Fire TV-apparaten onthuld, die de manier waarop u ze gebruikt volledig zou kunnen veranderen. Amazon heeft zijn eigen LLM ontwikkeld en gepatenteerd om de mogelijkheden van Alexa-zoekopdrachten te verbeteren. Dankzij de kracht van generatieve AI kunt u nu specifiekere resultaten verkrijgen via complexe vragen.

Je kunt Alexa om film- of showaanbevelingen vragen die aan specifieke vereisten voldoen. Dankzij het ingebouwde AI-model kan het vragen in natuurlijke taal begrijpen. Zoals Amazon aangeeft, kun je bijvoorbeeld zeggen: “Alexa, laat me films zien over vriendschappen tussen honden en mensen” of “Laat me psychologische thrillers zien met een verrassend einde.” Maar dat niet alleen, want u kunt zelfs zoeken naar films of programma's met specifieke citaten. Hiervoor kun je vragen gebruiken als 'Welke film heeft de zin: 'Je vermoordt me Smalls?'.'

Amazon stelt dat je naar inhoud kunt zoeken op onderwerp, op genre, op plot en op citaten. De door AI aangedreven zoekupgrade zal “in de komende weken” verschijnen op alle Fire TV-apparaten met FOS6 en hoger. In eerste instantie zal het alleen beschikbaar zijn in de VS, en er zijn geen details over wanneer het in meer regio’s zal verschijnen.

Amazon Fire TV AI Alexa zoekupgrade

Thijs Van der Does