Waarom gereguleerde industrieën zich wenden tot cyberverdediging van militair niveau

Nu cyberdreigingen steeds groter worden en datalekken steeds grotere risico's met zich meebrengen. Organisaties en sectoren die omgaan met gevoelige informatie en waardevolle bezittingen zijn belangrijke doelwitten voor cybercriminelen die op zoek zijn naar financieel gewin of strategisch voordeel.

Dat is de reden dat veel sterk gereguleerde sectoren, van de financiële sector tot de nutssector, zich wenden tot cyberverdediging van militair niveau om hun activiteiten te beschermen.

Regelgevingsdruk die van invloed is op cyberbeslissingen

Industrieën zoals de financiële sector, de gezondheidszorg en de overheid zijn onderworpen aan strikte regelgevingsnormen op het gebied van gegevensprivacy, beveiliging en compliance. Het niet naleven van deze regelgeving kan leiden tot zware straffen, juridische gevolgen en reputatieschade. Om aan de wettelijke vereisten te voldoen en het steeds grotere risico te beperken, stappen organisaties over op het nemen van robuustere cyberbeveiligingsmaatregelen.

Inzicht in de toename van bedreigingen

Het aantal aanvallen op gereguleerde industrieën is de afgelopen vijf jaar dramatisch toegenomen, waarbij organisaties dagelijks worden gebombardeerd met voortdurende bedreigingen. Militaire cyberverdediging maakt gebruik van de mogelijkheden voor informatie over bedreigingen om cyberdreigingen effectief te identificeren en te neutraliseren. Door gebruik te maken van real-time data-analyse, machine learning-algoritmen en voorspellende modellering detecteren deze verdedigingen niet alleen afwijkingen, maar voorkomen ze ook potentiële inbreuken voordat deze zich voordoen. Gereguleerde industrieën investeren steeds meer in soortgelijke technologieën om hun bescherming tegen bedreigingen en hun reactievermogen te verbeteren.

Technologieën zoals Content Disarm and Reconstruction (CDR) gaan bijvoorbeeld verder dan verouderde detectieoplossingen. Door ervan uit te gaan dat alle binnenkomende gegevens potentieel kwaadaardig zijn en niet te vertrouwen zijn. Everfox CDR werkt door alleen de geldige bedrijfsinformatie uit bestanden te extraheren (de originelen weg te gooien of op te slaan), te verifiëren dat de geëxtraheerde informatie goed gestructureerd is en vervolgens nieuwe, volledig functionele bestanden te bouwen om de informatie naar de bestemming te brengen. Het is een game-changer voor sterk gereguleerde industrieën als het gaat om het beperken van de dreiging van zelfs de meest geavanceerde zero-day-aanvallen en exploits. Op deze manier overschakelen van detectie naar preventie is vooral belangrijk met de recente evolutie van hybride arbeidskrachten en digitale transformatie en het daaruit voortvloeiende gebruik van inhoud en elektronische informatie overal.

Zoals we echter weten, zijn de dreigingen niet alleen van buitenaf gekomen. Insider Risk Programma’s zijn een cruciaal onderdeel van elke holistische cyberbeveiligingsstrategie, waarbij kwetsbaarheden worden aangepakt die mogelijk niet zo zichtbaar zijn als externe bedreigingen. Soms kan het grootste risico voor uw gegevens van binnenuit komen.

Samenwerking en informatie delen:

Samenwerking tussen militaire organisaties en organisaties uit de particuliere sector wordt steeds gebruikelijker. Gereguleerde industrieën maken gebruik van partnerschappen met overheidsinstanties, defensie-aannemers en cyberbeveiligingsexperts om toegang te krijgen tot de allernieuwste technologieën, informatie over dreigingen en best practices. Door informatie en expertise te delen kunnen vitale industrieën hun cyberverdediging versterken, hun gegevens beschermen en opkomende bedreigingen voorblijven.

Cyberrisico's van insiders beperken:

Door robuuste interne beveiligingsmaatregelen te implementeren kunnen organisaties gevoelige gegevens verder beschermen en kritieke infrastructuur veiligstellen. Door oplossingen zoals Insider Risk-beveiliging te implementeren, kunnen industrieën gevoelige gegevens beter beschermen, compliance handhaven en de verdediging tegen een reeks risico's versterken.

Met Everfox Insider Protection Solutions kunt u interne bedreigingen ontdekken voordat het verlies reëel wordt. Het combineren van zichtbaarheid en analyses om industrieën te helpen begrijpen hoe gebruikers omgaan met kritieke gegevens en risicovol gedrag te stoppen dat 'zonder verlies' is.

Het aannemen van militaire strategieën

Militaire organisaties lopen al geruime tijd voorop als het gaat om de vooruitgang op het gebied van cyberbeveiliging. Het ontwikkelen van geavanceerde verdedigingsmechanismen die nodig zijn om de nationale veiligheidsbelangen te beschermen. Nu de dreigingsniveaus en gevolgen toenemen, erkennen gereguleerde industrieën nu de waarde van het adopteren van militair geïnspireerde strategieën en technologieën om hun eigen netwerken te verdedigen. Militaire cyberverdedigingen, zoals Cross Domain Solutions, leggen de nadruk op proactieve preventie van bedreigingen in plaats van te vertrouwen op detectie, snelle responsmogelijkheden en gelaagde beveiligingsprotocollen, die allemaal essentieel zijn bij het bestrijden van moderne cyberdreigingen.

In een tijdperk dat wordt gekenmerkt door escalerende cyberdreigingen en strenge regelgeving, wenden industrieën en organisaties zich steeds meer tot cyberverdediging van militair niveau om hun veiligheidspositie te versterken. Door militair geïnspireerde strategieën, technologieën en partnerschappen te omarmen, kunnen organisaties hun veerkracht tegen cyberdreigingen vergroten, risico’s beperken en de naleving van de regelgeving handhaven. De integratie van militaire cyberverdediging zal essentieel blijken voor het beschermen van kritieke activa en het behoud van de integriteit van gereguleerde industrieën.

Opmerking: Dit artikel is vakkundig bijgedragen door Daniel Feaver. Hij is gespecialiseerd in het ontwerpen en leveren van domeinoverschrijdende oplossingen voor de Britse overheid en defensie, waardoor de connectiviteit tussen voorheen niet-verbindbare netwerken wordt verbeterd.

Thijs Van der Does