VPN van Google veroorzaakt mogelijk verbindingsproblemen op de Pixel 8

De afgelopen uren hebben meerdere gebruikers van de Pixel 8-serie willekeurige problemen met de internetverbinding gemeld. Blijkbaar weigeren sommige websites eenvoudigweg om voor hen te laden. Het lijkt erop dat de VPN by Google-app verantwoordelijk is voor de situatie.

Gisteren was de datum voor de aangekondigde afsluiting van Google One VPN. Gebruikers van ondersteunde Pixel-apparaten moeten nu overstappen naar de VPN by Google-app. Deze laatste arriveerde in oktober vorig jaar met de Pixel 8-serie. Dat gezegd hebbende, hebben verschillende mensen verbindingsproblemen op hun Pixel 8-apparaten ondervonden tijdens het gebruik van de VPN. Er zijn zelfs enkele gevallen waarin mensen Pixel 7-telefoons gebruiken.

VPN van Google voorkomt dat sites en apps worden geladen op sommige Pixel 8-apparaten

Volgens rapporten zijn er sites en apps die niet laden zonder duidelijke verklaring. Het probleem treft niet alle diensten, maar enkele in het bijzonder. 9to5Google beschrijft Amazon bijvoorbeeld als een van die apps/sites die niet laden. Op de getroffen platforms zijn zowel de speciale app als de websiteversie onbruikbaar.

Het probleem lijkt niet iedereen in gelijke mate te treffen, aangezien sommigen zelfs melden dat ze geen toegang hebben tot een app of website. Er zijn ook gevallen van apparaten die volledig probleemloos zijn. Voor de getroffenen veroorzaakt VPN van Google problemen op elk platform, of het nu Android, iOS, Windows of Mac is.

Alleen al het uitschakelen van de VPN door Google zou in de meeste gevallen de internetverbinding oplossen. Bovendien kreeg de app een nieuwe versie enkele uren nadat de rapporten verschenen, en sommigen beweren dat de problemen na de update waren opgelost. Het kan echter voorkomen dat u door een eventuele geleidelijke uitrol nog steeds niet over de nieuwe update beschikt.

Meer potentiële oplossingen terwijl er een oplossing arriveert

Als u nog steeds problemen ondervindt en de nieuwste app-update niet hebt ontvangen, biedt de ondersteuningspagina van Google enkele mogelijke oplossingen voor verbindingsproblemen die verband houden met de VPN. U kunt proberen de VPN rechtstreeks vanuit de systeeminstellingen uit te schakelen in plaats van vanuit de app. Je kunt je Google One VPN-account ook van je apparaat verwijderen.

Thijs Van der Does