De MEZE AUDIO ALBA brengt zoveel geweldigs voor zo weinig geld

Voor het behandelen van uw jaren hoeft u niet altijd een arm en een been te betalen. Er zijn veel te veel IEM’s (in-ear monitors) die honderden dollars kosten. Sommigen gaan meer dan $ 1.000! Wat als u een kwalitatief hoogstaand paar IEM’s wilt hebben zonder dat u een tweede hypotheek op uw huis hoeft af te sluiten? Dit is waar de MEZE AUDIO ALBA in beeld komt. Dit is een set IEM’s waarvan de kwaliteit ruimschoots opweegt tegen de prijs.

Er zijn verschillende IEM’s op de markt die je een behoorlijk cent kosten. Een goed voorbeeld is de nieuw gelanceerde Campfire Audio Fathom. Dit is een set IEM’s waarvan de kwaliteit uit elk microfoongat komt. Ze zijn bedoeld voor mensen die zich aan de meer premium kant van het IEM-audiofiele spectrum bevinden. Deze zijn te koop voor $ 1.049, en ze zijn het geld waard.

Als je echter een nieuwkomer bent in de audiofiele scene en een voorproefje wilt krijgen, moet je waarschijnlijk geen duizend dollar op een paar monitoren laten vallen. Dit is waar producten zoals de ALBA in beeld komen. Ze brengen kwaliteit tegen een prijs die niet zo eng is.

De MEZE AUDIO ALBA is een set premium (en niet dure) IEM’s

Met een prijs van $ 159 ondermijnde de ALBA een groot deel van de markt voor audiofiele apparatuur. Hoewel ze duurder zijn dan de typische koptelefoons uit de winkel, zijn ze zoveel meer waard dan hun prijs. Dus, wat maakt deze IEM’s geschikt voor jouw audiofiele oprit? Laten we erin duiken!

Laten we het over ontwerp hebben

Voordat je een oor vol krijgt, krijg je een oog vol. De ALBA is een hele mooie set IEM’s. Van een afstand lijkt het alsof ze wit zijn, maar als je dichterbij kijkt, zie je deze prachtige glittertextuur. Deze textuur doordringt het hele lichaam van de monitoren. Ze zien er bijna parelmoer uit.

Het ontwerp van de daadwerkelijke IEM’s is behoorlijk strak met een uniek afgerond ontwerp. Het zilveren microfoongat geeft elk IEM-karakter. Hetzelfde geldt voor de ring rond de stekker. Het is een ontwerp dat u kunt waarderen.

Zelfs tegen hun betaalbare prijs hebben de MEZE AUDIO ALBA IEM’s geanodiseerde aluminium componenten in plaats van plastic onderdelen. Hierdoor liggen ze premium in de hand en zijn ze stevig.

Nu het geluid

Als het om het daadwerkelijke geluid gaat, krijg je audio van hoge kwaliteit. Deze IEM’s worden geleverd met een set drivers die op maat zijn afgestemd om zeer gedetailleerd geluid te leveren. Het leuke aan de drivers is dat ze zijn ontworpen om je een rondom neutraal geluidsprofiel te geven met slechts een beetje extra warmte. Zo luister je zonder problemen naar een breed scala aan content. Het geluid klinkt natuurlijk.

De MEZE AUDIO ALBA is ontworpen om eersteklas geluidsisolatie te leveren, zodat u de best mogelijke luisterervaring krijgt. Ze geven je kracht wanneer je die nodig hebt, samen met ongelooflijke details.

Het geluid wordt nog beter als je de meegeleverde 3,5 mm naar USB-C adapter gebruikt. Bij de adapter wordt een DAC meegeleverd die een hoogwaardig audiosignaal naar de monitoren stuurt. Of je nu de hoofdtelefoonaansluiting of de USB-C-poort gebruikt, je krijgt meeslepende audio.

Specificaties

Als we naar de specificaties kijken, worden deze IEM’s geleverd met dynamische drivers van 10,8 mm. Ze hebben een SPL van 109 dB SPL/V bij 1 kHz, een frequentiebereik van 15 Hz – 25 kHz, vervorming van <0,1% bij 1 kHz en een impedantie van 32 Ω bij 1 kHz.

Wanneer u uw IEM’s bestelt, ontvangt u een gevlochten kabel van 1,2 m met een hoofdtelefoontip van 3,5 mm, een USB-C-adapter, vier maten oordopjes (Small, Medium, Large en Extra Large) en een draagtas.

Als je je reis als audiofiel wilt beginnen, wil je met deze IEM’s beginnen. Je oren (en vooral je portemonnee) zullen je dankbaar zijn!

Bestel de MEZE AUDIO ALBA

Thijs Van der Does