Een audiostreamer voor slechts $ 99? FiiO heeft het mogelijk gemaakt met de SR11

Er zijn een paar dingen waar iedereen ter wereld het mee eens kan zijn, en een daarvan is het feit dat audiofiel zijn DUUR is! Het verkrijgen van geweldige audio is een ketting die uit meerdere stappen bestaat en elke schakel is gemaakt van goud. Er zijn echter bedrijven zoals FiiO die kwalitatief hoogwaardige audioapparatuur aanbieden aan de prijsbewuste mensen onder ons. Het bedrijf heeft zojuist de FiiO SR11 uitgebracht. Dit is een audiostreamer die je slechts $ 99 kost.

Dit klinkt te mooi om waar te zijn, maar de meeste betaalbare apparaten van hoge kwaliteit zijn dat wel. Het feit is dat om een ​​audiofiel te worden, je meerdere apparaten nodig hebt om één taak uit te voeren. Het is eng om erin te komen, dus apparaten als deze die de stroom terugbrengen naar een aanvaardbare prijs worden zeer gewaardeerd.

Wat is de FiiO SR11?

Als je gewend bent om je koptelefoon op je computer aan te sluiten en op die manier naar muziek te luisteren, wil je misschien een streamer aanschaffen als je de beste audiokwaliteit wilt. Het punt is dat uw computer veel ruis in het audiosignaal introduceert.

Dit is waar speciale audiostreamers in beeld komen. Ze helpen bij het wegwerken van die ruis. De FiiO SR11 is ontworpen om het verliesvrije audiosignaal van een streamingdienst te onderscheppen en dat signaal uit te voeren naar een DAC (digitaal naar analoog converter). Omdat het zo’n betaalbaar apparaat is, moesten er enkele compromissen worden gesloten, daarom bevat dit apparaat geen ingebouwde DAC.

Het blijft in ieder geval een koopje. Het heeft een hoogwaardige behuizing van aluminiumlegering die de binnenkant beschermt. Hoewel het betaalbaar is, is het nog steeds goed gebouwd.

Daarnaast zijn er verschillende uitvoeropties voor u die het compatibel maken met de meeste audio-instellingen. De SR11 kan uitvoeren naar USB-A, USB-C, coaxiaal en optisch. Als je een DAC hebt die deze als invoer gebruikt, dan ben je klaar om te gaan.

Over ingangen gesproken: de FiiO SR11 gebruikt Wi-Fi om audio te ontvangen. Wil je echter een nog snellere verbinding, dan kun je een ethernetkabel aansluiten.

Al deze invoer-/uitvoeropties worden geleverd in een slank en lichtgewicht pakket. Dit maakt de SR11 perfect voor de meeste audio-opstellingen.

Connectiviteit

Het heeft geen zin om een ​​audiostreamer te hebben als deze niet met welke services dan ook kan worden geïntegreerd. Dit apparaat is compatibel met Tidal, Amazon Music en Apple Music. Al deze services bieden verliesvrije streaming. De SR11 draagt ​​de verliesvrije audio rechtstreeks over naar de DAC met bit-perfecte kwaliteit. De kans bestaat dat uw computer of telefoon de audio comprimeert voordat deze naar uw hoofdtelefoon wordt overgebracht. Dat is bij Android het geval.

U kunt dit apparaat koppelen met uw Android-telefoon, iPhone of computer om uw audio te bedienen. Bovendien wordt hij geleverd met een afstandsbediening voor extra controle.

Aan de voorkant van het apparaat bevindt zich een handig LCD-scherm. Hiermee kunt u de samplefrequentie kennen van de muziek die u streamt. Zo houd je bij welke nummers de beste audiokwaliteit opleveren. Daarnaast is het compatibel met Apple Airplay en is het standaard Roon Ready.

Specificaties

Wat de specificaties betreft: de FiiO SR11 ondersteunt 1000 Mbps Ethernet en is compatibel met 2,4 GHz + 5 GHz dual-band wifi. Als het om uitgangen gaat, ondersteunt het tot 768 kHz/32-bit audio, DSD256.

Zo’n krachtig en capabel apparaat zou meer dan $ 99 moeten kosten. Het wordt geleverd met verschillende geweldige functies, een premium ontwerp en vele uitvoermethoden. Als u uw audiofiele reis wilt beginnen, is er geen betere eerste stap dan de FiiO SR11.

Thijs Van der Does