Spotify lanceert een nieuw basisabonnement in de VS

Spotify verhoogde begin deze maand de prijzen van zijn premiumabonnementen in de VS met maximaal $ 3. Een van de belangrijkste redenen achter de prijsstijging was de toegang tot maandelijkse audioboeken. Nu heeft Spotify een nieuw basisabonnement geïntroduceerd in de VS. Het is in wezen het oude premiumplan met dezelfde oude prijs.

Het nieuwe Spotify-basisabonnement in de VS kost hetzelfde als het oude premiumabonnement

Het nieuwe basisabonnement van Spotify kost $ 10,99. Het biedt gebruikers een maand lang toegang tot offline en advertentievrije premium muziekstreaming met onbeperkt overslaan. Het biedt echter geen 15 uur luistertijd per maand voor audioboeken uit Spotify’s catalogus met meer dan 250.000 titels.

Eerder kostte het premiumabonnement van Spotify in de VS hetzelfde als het nieuwe basisabonnement. Met het nieuwe basisabonnement bespaart u $ 1 op een Spotify premium-abonnement als u niet naar audioboeken wilt luisteren.

Eerder deze maand verhoogde Spotify voor de tweede keer in minder dan een jaar tijd de prijzen van alle premiumabonnementen. De prijzen van de individuele, duo- en gezinsabonnementen werden in de VS verhoogd tot $ 3. Het Spotify Individual-niveau kost nu $ 11,99, een stijging van $ 1 ten opzichte van eerder.

De Spotify Duo- en Family-abonnementen kenden in het land een stijging van respectievelijk $ 2 en $ 3. De eerste kost nu $ 16,99, terwijl de laatste je nu $ 19,99 kost. Met het Family-abonnement heb je premium Spotify-toegang tot maximaal zes leden.

Spotify zou dit jaar ook een hifi-laag met verliesvrije audio kunnen lanceren

Spotify zou dit jaar eindelijk zijn high-fidelity muziekstreamingniveau kunnen lanceren, dat al een aantal jaren in de pijplijn zit. De Spotify Hi-Fi-streamingoptie zal naar verwachting ergens eind dit jaar verschijnen. Als we de berichten mogen geloven, zal de hifi-optie worden aangeboden als add-on voor de bestaande premiumplannen. Het kan minstens $ 5 meer per maand kosten bovenop uw bestaande abonnement. We zouden de komende weken meer details moeten hebben, dus houd het in de gaten.

Thijs Van der Does