Campfire Audio lanceerde de Fathom IEM’s, de beste op de markt

Apple heeft misschien de bedrade oordopjes op reguliere telefoons uitgeroeid, maar de premium IEM-markt (in-ear monitor) is nog steeds springlevend. Bedrijven als Campfire Audio leveren een aantal IEM’s van professionele kwaliteit die ons eraan herinneren waarom we nog steeds bedrade hoofdtelefoons nodig hebben. De Campfire Audio Fathom is een nieuwe set IEM’s die elke audiofiel tevreden zal stellen.

Als je één paar oordopjes hebt gezien, heb je ze allemaal gezien, toch? Dat is niet waar. Hoewel een groot deel van de wereld is overgestapt op TWS-oordopjes, zijn er nog steeds bedrijven die nog steeds bedrade oplossingen aanbieden voor hun kleinere monitoren. Als je een audiofiel bent, weet je dat bedraad de beste keuze is als je superieure audiokwaliteit wilt.

Laten we geen blad voor de mond nemen; de Campfire Audio Fathom is een premium hoofdtelefoon. Als zodanig betaal je er een premium prijs voor. Als u ze koopt, krijgt u $ 1.049 terug. We hebben het over hardware van serieus hoge kwaliteit, dus als je een paar gaat kopen, krijg je waar voor je geld.

Wat maakt deze IEM’s een aanbetaling op een auto waard? Nou, laten we erin duiken.

De Campfire Audio Fathom zijn een paar ongelooflijke IEM’s

Natuurlijk, de prijs is pittig, maar deze IEMS komen door met zowel kracht als presentatie. Laten we beginnen met het uiterlijk van deze dingen. Campfire Audio ging met de Fathom voor een bepaalde esthetiek. Dit zijn prachtige IEM’s met hun zwarte behuizing. Dat wordt afgewisseld met de regenboog-PVD-bevestigingen. Je ziet het regenboogmetaal rond de plek waar je de koptelefoon aansluit en rond de microfoongaten.

Dit zijn een paar prachtige IEM’s, maar ze hebben ook een premium constructie. De meeste hoofdtelefoons (vooral de typische hoofdtelefoons en oordopjes uit de winkel) worden geleverd met een plastic behuizing. In het geval van de Fathom hebben ze een behuizing van geanodiseerd aluminium. Dit zorgt ervoor dat ze een premium gevoel in de hand hebben. Daarnaast is het aluminium steviger, dus uw IEM’s zijn veel duurzamer.

Interne onderdelen

Welke kostbare ingewanden beschermt die aluminium behuizing? Het is duidelijk dat je met een prijskaartje van meer dan een duizend dollar te maken hebt met technologie van serieus hoge kwaliteit. De Campfire Audio Fathom maakt gebruik van een set op maat afgestemde drivers met dubbele armatuur. Elke knop heeft verschillende drivers en ze zijn allemaal toegewezen aan een specifiek gedeelte van het frequentiespectrum. Dus in plaats van dat u één bestuurder krijgt die de leiding heeft over alles, weet u dat u bestuurders krijgt die speciaal zijn afgestemd om elk deel van het spectrum aandacht te geven.

Terwijl de meeste IEM’s meerdere drivers in elke knop gebruiken, gebruikt de Fathom maar liefst zes drivers in elke knop. Ze bestrijken dus het volledige frequentiespectrum, waardoor een veel gedetailleerder geluid ontstaat.

Er zijn een paar tweeters die de hoge tonen verwerken, een paar drivers voor het middenbereik en een paar BA low-end woofers voor de low-end. Deze, in combinatie met de algehele vorm van de behuizing, zorgen voor een ongelooflijk gedetailleerde audio-ervaring.

Specificaties

De Campfire Audio Fathom heeft een frequentierespons van 5 Hz – 20 kHz, wat vrij typisch is voor de meeste hoofdtelefoons op de markt. Ze hebben een impedantie van 1,7 Ohm @ 1 kHz. Wat het SPL (geluidsdrukniveau) betreft, kijken we naar 94 dB @ 1 kHz: 6,75 mVrms. Campfire Audio stelt dat deze IEM’s minder dan 1% Total Harmony Distortion produceren.

Wat zit er in de doos?

Als je er een paar koopt, krijg je acht Time Stream-kabels, een handgemaakt leren etui, een klein etui met ritssluiting, een IEM-zakje met twee zakken en een assortiment tips. Je krijgt zes marshmallow-tips (Small, Medium en Large) en zes siliconen tips (Small, Medium en Large).

Als je een audiofiel bent en op zoek bent naar je volgende favoriete paar IEM’s, zoek dan niet verder dan de nieuwe Campfire Audio Fathom.

Bekijk de Campfire Audio Fathom

Thijs Van der Does