TikTok lanceert AI-avatars gebaseerd op echte mensen voor bedrijven

TikTok heeft zijn plan onthuld om een ​​nieuwe generatieve AI-functie genaamd ‘digitale avatar’ voor bedrijven te lanceren. Met deze functie kunnen bedrijven gemakkelijker merkinhoud creëren en promoten. De digitale avatar is gebaseerd op echte mensen en maakt deel uit van TikTok's inspanningen om sociale mediacampagnes te verbeteren.

De generatieve AI-aangedreven avatars van TikTok zijn gebaseerd op echte mensen

De generatieve AI-aangedreven avatars zijn exclusief gemaakt voor merken en bedrijven. Het doel ervan is om de makers en merken te helpen hun producten en diensten gemakkelijker te promoten. De technologiegigant stelt dat “AI-persona’s bedoeld zijn om makers en bedrijven te helpen bij het ontwikkelen van merkinhoud. De generatieve AI zal hen helpen om in een korter tijdsbestek mensachtige promoties te genereren.”

Vanaf nu biedt TikTok twee soorten avatars: standaardavatars en aangepaste avatars. De eerste is gebaseerd op echte betaalde influencers, terwijl de laatste gebaseerd is op makers en merkwoordvoerders. De avatars kunnen worden aangepast om in verschillende talen te spreken en om verschillende inhoud te creëren om tegemoet te komen aan de behoeften van de doelgroep.

Het merk beweert verder dat de nieuwe functies de makers en bedrijven kunnen helpen nog meer bereik op het platform te krijgen. Dit zal indirect ook resulteren in het genereren van hogere inkomsten voor het merk.

De generatieve AI-avatars hebben nog veel verbeteringen nodig

Engadget heeft onlangs een nieuwe, door AI gegenereerde avatarvideo op TikTok getest. Hoewel de video er goed uitziet, ontbreekt er nog steeds een menselijk tintje. Het lijkt te kunstmatig, maar de stem lijkt wel op de oorspronkelijke persoonlijkheid. De spreekstijl en lichaamsbewegingen lijken echter te verzonnen.

Het is misschien nog te vroeg om de functionaliteit te beoordelen. Maar voorlopig is dat niet wat het publiek wil. De functie heeft nog steeds veel gebieden waarop deze kan worden verbeterd. Het zal interessant zijn om te zien of TikTok de AI-avatars in de toekomst zal verbeteren

Thijs Van der Does