Google zal AI-functies pushen, ondanks fouten

Google is een van de grootste AI-bedrijven ter wereld, maar dat betekent niet dat de AI zo goed is. Hoe krachtig de door Gemini aangedreven producten ook zijn, ze maken zeker een heleboel fouten. Welnu, het nieuw aangestelde Google Search-hoofd zei dat Google ondanks fouten AI-functies zal blijven pushen.

Geen enkele AI-tool is zonder ongelukken, maar Google lijkt het bedrijf te zijn dat de meeste blunders maakt met zijn tools. Bards eerste hallucinatie vond plaats toen het werd onthuld, de beeldgenerator van Gemini maakte racistisch onnauwkeurige foto's, en we mogen het hele lijm-op-pizza-debacle niet vergeten.

Google zal AI-functies lanceren ondanks fouten

Je zou denken dat het bedrijf, met alle problemen die de AI-tools van Google hebben doorgemaakt, de boel zou vertragen en er echt voor zou zorgen dat de tools functioneel zijn voordat ze worden gelanceerd. Nou, dat zou je verkeerd denken!

Het nieuw aangestelde hoofd van Google Search, Liv Reid, sprak met de medewerkers van Google tijdens een bedrijfsbrede bijeenkomst. CNBC kon audio van de bijeenkomst verkrijgen en onthulde Google's problematische benadering van AI. “Het is belangrijk dat we functies niet achterhouden alleen maar omdat er af en toe problemen kunnen zijn, maar dat we ze aanpakken als we de problemen vinden”, zei ze. “Als we nieuwe problemen ontdekken, moeten we uitgebreid testen, maar we zullen niet altijd alles vinden en dat betekent alleen maar dat we reageren.”

Het lijkt er dus op dat ze suggereert dat het bedrijf nieuwe functies uitrolt en de problemen aanpakt zodra deze zich voordoen. Dat lijkt het plan van het bedrijf sinds de lancering van Bard, dus wat is er nieuw? Natuurlijk hebben andere modellen in het verleden problemen gehad, maar wanneer was de laatste keer dat een grote ChatGPT-fout het nieuws haalde? Wat was de laatste keer dat DALL-E moest worden teruggedraaid vanwege een enorme fout?

Google is een groot en machtig bedrijf, maar het heeft haast. Hoe lang zal dit nog doorgaan totdat mensen het vertrouwen in de producten beginnen te verliezen? Zeker, als gebruikers het vertrouwen beginnen te verliezen, zal dat slecht zijn, maar zodra beleggers het vertrouwen beginnen te verliezen, moet het bedrijf mogelijk in paniek raken.

Thijs Van der Does