Pixel 9 Pro met 16 GB RAM, Pixel 9 en Pro XL worden gebenchmarkt

We hebben in het verleden enkele geruchten gezien die beweren dat de Pixel 9 Pro 16 GB RAM zal bieden, en een bekende tipgever heeft dit zojuist ook bevestigd. Ice Universe zei op X dat de Pixel 9 Pro 16 GB RAM zal bieden.

De Google Pixel 9 Pro zal 16GB RAM bieden, zegt een bekende tipgever

In dat bericht vermeldde hij ook dat de Galaxy Z Fold 6 dat niet zal doen. Het lijkt erop dat hij daar behoorlijk geïrriteerd door is, op basis van wat hij in dat bericht zei. Hij is van mening dat het 'AI-tijdperk' waarin de software van Samsung is beland, 16 GB RAM vereist.

Dat gezegd hebbende, verscheen de Google Pixel 9 op Geekbench, hetzelfde geldt voor de Pixel 9 Pro XL. Deze twee vermeldingen bevestigen dat de telefoons zullen worden aangedreven door de Tensor G4-chip. Die chip zal uiteraard alle telefoons in de Pixel 9-serie van brandstof voorzien.

De Pixel 9 wist 1.653 punten te scoren in de single-core en 3.313 punten in de multi-core test op Geekbench. Wat interessant is, is dat deze resultaten lager zijn dan wat de Tensor G3 biedt. Houd er rekening mee dat dit waarschijnlijk een pre-releasemodel is, dus neem dat niet ter harte.

Pixel 9 Geekbench

De Pixel 9 Pro XL daarentegen wist 1.378 punten te halen in de single-core en 3.732 punten in de multi-core test op Geekbench. Je kunt de resultaten hieronder zien.

Pixel 9 Pro XL GeekbenchPixel 9 Pro XL Geekbench

De vanille Pixel 9 zal uiteindelijk 8 GB RAM bieden

Je zult ook merken dat de Pixel 9 8 GB RAM heeft. Android 14 wordt hier genoemd, terwijl de Pixel 9 standaard met Android 15 wordt geleverd. Dat is natuurlijk nog een bewijs dat dit een pre-releasemodel is. De Pixel 9 Pro XL daarentegen zal, net als de Pixel 9 Pro, 16 GB RAM bevatten.

Deze benchmarks bevestigen ook dat de Tensor G4 een primaire kern zal hebben die is geklokt op 3,1 GHz, drie kernen die draaien op 2,6 GHz en vier kernen die zijn geklokt op 1,95 GHz.

Ter herinnering: er worden deze keer drie Pixel 9-telefoons verwacht. De Pixel 9, Pixel 9 Pro en Pixel 9 Pro XL worden verwacht. Alle drie deze telefoons verschenen al in CAD-gebaseerde weergaven.

Ze zullen naar verwachting alle drie tegelijkertijd worden gelanceerd, tijdens het persevenement van Google dat begin oktober wordt verwacht. Er is een kans dat dit in september zal gebeuren, maar gezien de eerdere lanceringen van Google is oktober een realistischere keuze.

Thijs Van der Does