Standaardinstellingen van Zoek mijn apparaat geven prioriteit aan privacy boven prestaties

Er zijn gebruikers van het Find My Device-netwerk van Android die hebben geklaagd over prestatieproblemen met trackerdetectie. Blijkbaar komt dit doordat de aanpak van het Find My Device-netwerk “aggregatie standaard” privacy boven prestatie stelt. Het bedrijf verdedigt deze beslissing, maar stelt ook voor dat mensen de optie “Met netwerk in alle gebieden” instellen om de prestatie en nauwkeurigheid voor iedereen te verbeteren.

De standaardaggregatie van Zoek mijn apparaat kan de prestaties beïnvloeden, maar u kunt dit wijzigen

Het verbeterde Find My Device-netwerk biedt vier opties om uw deelname te beheren. Apparaten worden drie dagen nadat de gebruiker een e-mailmelding heeft ontvangen, aan het netwerk toegevoegd. Er zijn ook trackers die netwerkaggregatie afdwingen op apparaten die nog steeds offline zijn. Dat gezegd hebbende, gebruiken de apparaten binnen het netwerk niet standaard de instelling die de beste prestaties biedt. Dit komt omdat Google’s ‘aggregatie standaard’-benadering u meer controle over uw privacy wil geven. Dat wil zeggen dat de gebruiker vrijwillig de functionaliteit in de Find My Device-instellingen kan verbeteren.

Google beschrijft de aanpak ‘aggregatie standaard’ door te zeggen dat ‘het Find My Device-netwerk meerdere Android-apparaten in de buurt nodig heeft om een ​​tag te detecteren voordat de locatie ervan aan de eigenaar van de tag wordt doorgegeven.’ Dit gedrag komt overeen met de optie ‘Alleen met netwerk in gebieden met veel verkeer’ in de Find My Device-instellingen. Google is zich er ook van bewust dat deze aanpak de prestaties negatief kan beïnvloeden. De ondersteuningspagina zegt dat ‘dit soms de detectie van Bluetooth-trackers kan beïnvloeden, vooral in gebieden met weinig verkeer.’

Zo los je problemen met trackerdetectie op

Om dit soort problemen op te lossen, raadt het bedrijf aan om de instellingen te wijzigen naar “Met netwerk in alle gebieden”. Maar waarom heeft Google die optie niet standaard ingesteld? Eigenlijk wil het u controle geven over uw privacy. Met deze aanpak bent u degene die beslist of u wilt dat uw apparaat deelneemt aan het netwerk in een bepaald gebied.

Ten slotte beweert het bedrijf ook dat de prestaties van het Find My Device-netwerk zullen verbeteren naarmate meer en meer gebruikers de optie “Met netwerk in alle gebieden” inschakelen, zelfs voor degenen die de standaardoptie behouden. Dit komt omdat gebieden met weinig verkeer geleidelijk zullen worden verminderd.

Thijs Van der Does