Galaxy AI zou zich kunnen verspreiden naar WhatsApp en Google Meet

Galaxy AI was een verkoopargument van de nieuwste Galaxy S-telefoons en Samsung heeft grote plannen voor de toekomst. We horen er waarschijnlijk meer over tijdens het volgende Unpacked-evenement van het bedrijf (dat morgen plaatsvindt). We hebben echter net een lek gekregen van twee nieuwe functies die mogelijk naar het platform komen. Galaxy AI biedt mogelijk realtime vertaling in WhatsApp en Google Meet.

Omdat we te maken hebben met een lek, moet je het met een korreltje zout nemen. Er is een kans dat Samsung deze functies terugtrekt voor de lancering. WhatsApp test altijd nieuwe functies, dus bètatesters testen deze functies mogelijk nu al. Hopelijk zien we meer over deze functie.

Galaxy AI komt mogelijk naar WhatsApp

Op dit moment is een van de meest praktische toepassingen van AI vertaling. Dit maakt het zoveel makkelijker om te communiceren met mensen uit andere delen van de wereld. Vrijwel alle AI-platforms hebben een soort vertaalfunctie, dus het is een must-have. Verschillende van Samsung’s Galaxy AI-functies omvatten vertaling, zoals de Interpreter-functie.

Volgens een nieuw rapport zou Samsung een partnerschap aangaan met Meta om realtime vertaling naar WhatsApp te brengen. Dit nieuws komt van Ice Universe, maar er werd geen aanvullende informatie gegeven. Dus het is ieders gok hoe dit gaat werken. De belangrijkste functies van Galaxy AI vereisen het Samsung-toetsenbord, dus WhatsApp zou er exclusief mee kunnen integreren en realtime vertaling kunnen brengen. Dat is een mogelijkheid, maar het lijkt onzinnig.

We zullen gewoon moeten afwachten wat Samsung in petto heeft. Dit is niet het enige nieuws dat van Ice kwam. De leaker verklaarde ook dat Galaxy AI ook naar Google Meet en WeChat komt. We zijn er dus vrij zeker van dat Galaxy AI met deze platforms zal integreren op dezelfde manier als met WhatsApp. Dat valt nog te bezien.

Morgen vindt het Galaxy Unpacked-evenement van Samsung plaats en we verwachten dat we iets horen over een aantal gave AI-tools die naar de nieuwe opvouwbare versie komen. Voor zover wij weten, horen we hier morgen misschien meer over.

Thijs Van der Does