Paramount zoekt partners en plant een bezuiniging van $ 500 miljoen

Paramount, een toonaangevend bedrijf in de entertainmentindustrie, zoekt partners voor zijn streamingdienst Paramount+. Bloomberg meldt dat Paramount, eigenaar van CBS en MTV, zijn streamingactiviteiten winstgevend wil maken en actief op zoek is naar samenwerkingen om dit doel te bereiken.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering op 4 juni 2024 zei de leiding van het bedrijf dat hun partnerschapsbod aanzienlijke belangstelling trekt van andere spelers in de sector. Paramount is ook van plan de kosten met $ 500 miljoen te verlagen en de licentie-inkomsten te verhogen. Deze strategische stappen maken deel uit van de bredere inspanningen van het bedrijf om zijn positie op de zeer competitieve streamingmarkt te versterken.

We weten nog steeds niet wie de potentiële streamingpartners van Paramount zijn

Momenteel is er weinig informatie over wie de potentiële partners van Paramount zouden kunnen zijn. Cord Cutter News speculeert dat Comcast een van de bedrijven zou kunnen zijn die in gesprek is met Paramount. Als dit partnerschap werkelijkheid wordt, is het waarschijnlijk dat inhoud van zowel Peacock als Paramount+ beschikbaar zal zijn op één enkele streaming-app, waardoor abonnees een uitgebreidere bibliotheek kunnen krijgen.

Paramount+ en Peacock hebben samen ongeveer 105 miljoen abonnees. Dit aantal is nog steeds minder dan de 270 miljoen abonnees van Netflix en de 111 miljoen abonnees van Disney+.

Paramount bespreekt ook een fusie met Skydance Media, het bedrijf achter filmhits als Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One en Ghosted van Apple TV.

Gebruikers denken dat streaming steeds meer op kabel gaat lijken

Toen Netflix de streamingrevolutie begon, beloofde het gebruikers een breuk met de beperkingen van kabeltelevisie. Streaming werd gezien als een haalbaar alternatief voor piraterij, omdat het een advertentievrije ervaring en eenvoudiger annuleringsopties bood.

Met de zoektocht van Paramount naar partners en de aanstaande partnerschappen met Disney, Fox en Warner Bros. Discovery beginnen veel gebruikers zich echter af te vragen of streaming de nieuwe kabel-tv wordt.

Tegenwoordig moeten gebruikers zich vaak op meerdere diensten abonneren om toegang te krijgen tot een verscheidenheid aan inhoud. Om de stijgende productiekosten onder controle te houden, bieden diensten als Hulu en Netflix nu advertentie-ondersteunde abonnementen aan tegen lagere prijzen, wat lijkt op het traditionele kabelmodel.

Thijs Van der Does