De Kling AI-videogenerator daagt Sora uit met indrukwekkende resultaten

Kling, ontwikkeld door de rivaal van TikTok in China, is een nieuwe, door AI aangedreven dienst voor het genereren van video's. AI-tools worden steeds capabeler en het lijkt erop dat de volgende grote sprong zal plaatsvinden in het genereren van clips. OpenAI, een van de grootste namen in het segment, werd dit jaar gelanceerd met de lancering van Sora. Kling wil een waardige rivaal zijn.

Misschien komt de naam “Kuaishou” je niet bekend voor. Dat komt omdat het buiten China bekend staat als ‘Kwai’. De dienst heeft zichzelf gevestigd als de belangrijkste rivaal van TikTok in China. Het wil nu echter stevig instappen in het door AI aangedreven videogeneratiesegment. Kuaishou beschrijft Kling als een ‘model voor videogeneratie’. Net als andere soortgelijke services worden video's gegenereerd op basis van een tekstprompt.

De eerste door Kling AI gegenereerde videovoorbeelden zijn indrukwekkend

Mensen die toegang hebben gehad tot de dienst, zoals Min Choi, hebben enkele gegenereerde video's geplaatst. De resultaten lijken behoorlijk indrukwekkend:

De Kling AI-website bevat meerdere andere voorbeelden van gegenereerde clips. Laten we echter niet vergeten dat deze fragmenten mogelijk op de een of andere manier zijn geretoucheerd. In het verleden is gebleken dat een van de door Sora gegenereerde video's vele extra uren werk achter de rug had. Toch bevat de thread in X hierboven ook voorbeelden die zijn gegenereerd op basis van gebruikersprompts.

Momenteel is de Kling AI-videogenerator alleen beschikbaar in China. Ook moeten geïnteresseerden zich aanmelden voor een wachtlijst. In de huidige staat kan het 1080p/30fps-clips genereren met een maximale duur van maximaal twee minuten.

Het bedrijf heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de dienst toegankelijk zal zijn zonder wachtlijst of buiten China. De rivaal van TikTok lijkt echter over een krachtige en veelbelovende tool voor het genereren van video's te beschikken met Kling AI. Sora, zijn belangrijkste internationale rivaal, zal volgens Open AI later dit jaar beschikbaar zijn.

Thijs Van der Does