180 graden beveiligingscamera: ontdek de beste keuzes

Beveiligingscamera's van 180 graden bestrijken een enorm gebied, en dat is de reden dat ze de voorkeur hebben voor videobewaking.

In dit artikel bespreken we wat een 180 graden camera is en hoe deze werkt. We leggen hun typen uit en enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het kopen ervan. We hebben ook enkele van de beste camera's met de hand uitgekozen om u tijd te besparen.

Wat is een 180 graden IP-camera?

Een 180 graden IP-camera biedt een gezichtsveld van 180 graden. Het bestrijkt een groter gebied, waardoor je minder camera's nodig hebt voor bewaking.

Sommige van deze camera's kunnen over een bepaald bereik pannen en kantelen, terwijl sommige camera's dubbele lenzen hebben en het uiteindelijke beeld van beide lenzen wordt gecombineerd via een stitching-algoritme. Zo krijg je een gezichtsveld van 180 graden.

Verder zijn alle functies vrijwel gelijk aan gewone IP-camera's.

Soorten 180 graden beveiligingscamera's

We kunnen 180 graden beveiligingscamera’s categoriseren op basis van hun gebruik, bedrading en lenstype. Laten we eens kijken hoe ze verschillen.

180 graden beveiligingscamera's voor binnen versus buiten

Binnenbeveiligingscamera's worden gebruikt om baby's, huisdieren en ouderen in de gaten te houden. Ze zijn ook ideaal om de kinderen in de gaten te houden. Ze zijn speciaal ontworpen voor gebruik binnenshuis. Het kan zijn dat ze geen weersbestendigheid, waarschuwings- en alarmsystemen, enz. hebben.

Aan de andere kant bestrijken 180 graden buitencamera's een enorm buitengebied. Ze zijn bestand tegen weersomstandigheden, schrikken indringers af, etc.

Bekabelde versus draadloze 180 graden groothoek beveiligingscamera

Voor bekabelde 180 graden-camera's is draad nodig voor stroom en netwerken. Als het een PoE-camera is, heb je een Ethernet-kabel nodig. Als het een Wi-Fi-camera is, moet je deze aansluiten op een stopcontact in de buurt.

Draadloze 180 graden camera's werken op batterijen en gaan lang mee nadat ze volledig zijn opgeladen. Ten tweede gebruiken ze Wi-Fi of 4G voor netwerken, dus er is geen kabel nodig. Ze zijn eenvoudiger te installeren.

Panoramische versus Fisheye 180 graden camera

Panoramische camera's leggen beelden vast via meerdere lenzen en uiteindelijk worden de beelden samengevoegd om een ​​beeld van 180 graden te creëren. Er is minimale vervorming en de resolutie is uitzonderlijk.

Aan de andere kant bieden fisheye-camera's een breder zicht, dat er ovaal of rond uitziet. Je ervaart meer vervorming en een lagere resolutie. Ze elimineren echter blinde vlekken.

Waar u op moet letten bij het kiezen van 180 graden beveiligingscamera's

Hier zijn enkele belangrijke factoren en functies waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van een 180 graden beveiligingscamera.

Beeldkwaliteit

Voor heldere beelden en uitzonderlijke details kies je voor een 4K beveiligingscamera. Het onthult ingewikkelde details, zoals kentekenplaten en gelaatstrekken.

Nachtzicht is een must om 's nachts en bij weinig licht heldere beelden vast te leggen. Je kunt kiezen voor gekleurd en zwart-wit nachtzicht, en sommige camera's bieden beide.

Gezichtsveld

Controleer het gezichtsveld om er zeker van te zijn dat de camera een beeld van 180 graden biedt. Als het een pan- en tiltcamera is, kun je het bereik van de beweging controleren.

Slimme detectie

De camera moet over slimme detectie beschikken om dieren, voertuigen en personen te detecteren. Het moet onmiddellijke en nauwkeurige waarschuwingen naar uw apparaten sturen.

Duurzaamheid en weerbestendigheid

De bouwkwaliteit van de camera moet uitstekend zijn om lang mee te gaan en geknoei en schade te voorkomen. Het moet ook voorkomen dat er water en stof in terechtkomt en moet onder alle weersomstandigheden presteren.

Beste aanbeveling voor 180 graden beveiligingscamera

Na zorgvuldige evaluatie hebben we met de hand enkele van de beste 180 graden beveiligingscamera’s uitgekozen die u kunt uitproberen voor optimale beveiliging.

Reolink Argus 4 Pro

Reolink Argus 4 Pro is een ultramoderne camera met dubbele lens die een superbreed beeld van 180⁰ vastlegt. Het verzamelt meer details in één frame en helpt u een groter gebied te bestrijken. Het is uitgerust met Reolink ColorX-technologie met een diafragma van F1.0 om 's nachts meer licht op te vangen en betere video's te bieden met extra verlichting.

Belangrijkste kenmerken:

4K UHD 180° blinde vlekvrije weergave: Het ontwerp met dubbele lens van de Argus 4 Pro legt een groot gebied vast met zijn gezichtsveld van 180°, zodat er geen blinde vlekken achterblijven.

Kleurvisie dag en nacht: De geavanceerde sensor en lens met groot diafragma zorgen de hele nacht voor levendige kleuren en scherpe beelden, waardoor de nachtelijke bewakingsmogelijkheden aanzienlijk worden verbeterd.

30% langere batterijduur: Het gebruik van ColorX-technologie in de Argus 4 Pro verbetert niet alleen de nachtzichtmogelijkheden, maar verbetert ook aanzienlijk de energie-efficiëntie. Door het typische energieverbruik van infrarood-nachtzichtcamera's te vermijden, wordt tot 2 watt per uur bespaard.

Klaar voor Wi-Fi 6, vloeiende 4K-streaming: Met zijn hoge snelheid en ononderbroken verbinding tilt u uw huisbeveiliging zonder enige beperking naar een nieuw niveau.

Verbeterde slimme detectie met nauwkeurige waarschuwingen: Argus 4 Pro is voorzien van een 180° ultragroothoek PIR-sensor, die het brede gezichtsveld perfect aanvult voor uitgebreide detectie.

Reolink-afbeelding 0181209834

Reolink Duo 3 PoE

Duo 3 is een PoE-camera voor 24/7 continue bewaking. Het bevat een dubbele lens voor een panoramisch zicht van 180⁰. Het vat een video van 15 seconden samen in één foto, zodat u meer details in een frame krijgt. Het kan personen, voertuigen en huisdieren slim detecteren en zelfs indringers afschrikken via het waarschuwingssysteem.

Pluspunten:
– 4K 16 MP biedt ongelooflijke details in de video's
– Flexibele en veelzijdige opbergmogelijkheden
– Dubbel nachtzicht om in alle scenario's te werken
– Bredere cover met bewegingsregistratie

Nadelen:
– Moet Ethernet bekabelen

Reolink-afbeelding 0181209831Reolink-afbeelding 0181209831

Reolink GoPT Ultra

Dit is een stand-alone camera, ideaal voor afgelegen locaties. Het is volledig draadloos en vereist geen Wi-Fi. Voor 4G moet je een simkaart plaatsen en deze kan van stroom worden voorzien via een klein zonnepaneel. Het biedt een breder pan- en tiltbereik voor een 360⁰-weergave met ongelooflijke helderheid.

Pluspunten:
– Biedt slimme detectie en dubbele waarschuwing
– Batterij gaat lang mee
– Werkt onder alle weersomstandigheden
– Dubbele nachtzichtmodi
– Makkelijk te installeren

Nadelen:
– Weerbestendig maar niet IP-67-geclassificeerd

Reolink-afbeelding 0181209833Reolink-afbeelding 0181209833

Veelgestelde vragen

1. Hebben beveiligingscamera's een zicht van 180 graden?

Niet alle beveiligingscamera’s bieden een zicht van 180 graden. Daarvoor moet er een geschikte lens of meerdere lenzen zijn. Sommige camera's leggen ook een beeld van 180 graden vast via pan- en tiltbewegingen.

2. Hoe werken 180 graden camera's?

180 graden camera's hebben meer dan één lens, waardoor elke lens een ander beeld vastlegt. Ten slotte worden de beelden via een algoritme samengevoegd om een ​​beeld van 180 graden te creëren. Sommige camera's moeten echter naar links, rechts, omhoog en omlaag draaien om een ​​breder beeld vast te leggen.

3. Wat is de maximale hoek van een CCTV-camera?

De maximale hoek van de meeste CCTV-camera's is 180 graden. Maar sommige camera's bieden ook een gezichtsveld van 360 graden door middel van pan- en tiltbewegingen.

Conclusie

180 graden camera's bestrijken een groter gebied dan de gebruikelijke camera's. Als je deze installeert, heb je minder camera’s nodig en kun je meer details in één frame vastleggen. We hebben de belangrijke factoren uitgelegd waarmee u rekening moet houden bij het kopen van deze camera's. Als u tijd wilt besparen, kunt u de aanbevelingen overwegen die we hebben gedeeld. Deze zorgvuldig geselecteerde 180 graden camera's bieden optimale beveiliging met geavanceerde functies.

Thijs Van der Does