PAM voor kleine tot middelgrote bedrijven

Tegenwoordig worden alle organisaties blootgesteld aan de dreiging van cyberinbreuken, ongeacht hun omvang. Historisch gezien waren grotere bedrijven vaak doelwit vanwege hun aanzienlijke middelen, gevoelige gegevens en wettelijke verantwoordelijkheden, terwijl kleinere entiteiten vaak hun aantrekkelijkheid voor hackers onderschatten. Deze aanname is echter precair, aangezien cybercriminelen vaak misbruik maken van waargenomen kwetsbaarheden in kleinere bedrijven voor snelle winst.

Kleine tot middelgrote organisaties missen vaak de middelen en expertise voor robuust privileged identity management. Toch hebben ze steeds vaker PAM-oplossingen nodig. Gelukkig biedt de markt nu talloze leveranciers die gespecialiseerd zijn in deze behoeften. Deze leveranciers erkennen de vraag naar toegankelijke oplossingen en bieden betaalbare opties die zijn afgestemd op organisaties die willen voldoen aan strenge nalevingsnormen of beveiligingspraktijken willen verbeteren, waarbij minimale installatie en onderhoud nodig zijn om volledige toegangscontrole te verkrijgen.

Om het bewustzijn van bedreigingen te vergroten, trainen veel organisaties werknemers om phishingaanvallen te identificeren. Het uitbreiden van deze proactieve aanpak om bedrijfsmiddelen te beschermen is essentieel. Een PAM-tool verdedigt tegen zowel externe als interne bedreigingen. Ondanks zorgen over het bevorderen van een surveillancecultuur, is het primaire doel bescherming.

Door een PAM-oplossing te implementeren, laat u zien dat u vertrouwen hebt in uw IT-team. U creëert hiermee een vangnet waarmee u hen kunt vrijwaren van verdenking in geval van verdachte activiteiten. U kunt hiermee aantonen dat de acties noch kwaadwillig, noch door henzelf waren uitgevoerd.

Wat biedt een PAM-oplossing voor kleine tot middelgrote organisaties?

Een PAM-oplossing biedt de volgende cyberbeveiligingsfuncties:

  1. Beheer van inloggegevens voor veilige opslag en beheer van bevoorrechte inloggegevens, waarmee onveilig delen en ongeautoriseerde toegang worden voorkomen.
  2. Naadloze integratie, eenvoud, veiligheid en naleving van de regels.
  3. Uitgebreide bescherming om de toegang tot kritieke systemen en gevoelige informatie te controleren, waardoor het risico op ongeautoriseerde toegang wordt verkleind.
  4. Naleving van regelgeving biedt de benodigde controles en audittrails voor bevoorrechte toegang, waardoor u kunt voldoen aan strenge vereisten zoals AVG, HIPAA of PCI DSS.
  5. Beperking van interne bedreigingen om het risico op intern misbruik of gegevensdiefstal te minimaliseren.

Hoe kunnen kleine tot middelgrote organisaties de implementatie en het beheer van een PAM-oplossing vereenvoudigen?

Kleine tot middelgrote organisaties hebben niet alle complexe en ingewikkelde instellingen nodig die nodig zijn voor een traditionele PAM-oplossing. Daarom heeft One Identity een PAM-oplossing ontwikkeld die specifiek is afgestemd op kleine tot middelgrote organisaties, waardoor bedrijven van elke omvang sessiebewaking en -opname kunnen gebruiken, waarbij alle activiteiten die worden uitgevoerd met bevoorrechte accounts worden vastgelegd om forensische analyse tijdens beveiligingsincidenten te vergemakkelijken.

Het aanbieden van een SaaS-oplossing zorgt voor een snelle implementatie, waardoor organisaties robuust privileged access management kunnen opzetten zonder significante vertragingen. Bovendien bevordert deze aanpak kostenefficiëntie via een op abonnementen gebaseerd model, waardoor de initiële kosten worden verlaagd en de noodzaak voor substantiële investeringen in hardware of toegewijd personeel wordt geëlimineerd.

Conclusie

Het implementeren van een PAM-oplossing voor kleine tot middelgrote ondernemingen is nu eenvoudig. Met toegankelijke, betaalbare en schaalbare opties die beschikbaar zijn, kunnen organisaties kritieke activa effectief beschermen tegen externe bedreigingen en insiderrisico’s. Door proactieve beveiligingsmaatregelen en moderne PAM-technologieën te implementeren, kunnen deze ondernemingen gegevensbescherming, naleving van regelgeving en operationele continuïteit garanderen zonder onnodige complexiteit of resourcebelasting.

Thijs Van der Does