Samsung Galaxy AI zal tegen het einde van het jaar 200 miljoen apparaten bereiken

Samsung’s Galaxy AI zal beschikbaar zijn op meer dan 200 miljoen Galaxy-apparaten tegen het einde van 2024. TM Roh, het hoofd van de mobiele divisie van het bedrijf, kondigde het aantal aan tijdens Galaxy Unpacked op woensdag. Het grote lanceringsevenement in Parijs, Frankrijk, bracht de Galaxy Z Fold 6, Galaxy Z Flip 6, Galaxy Watch 7, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Buds 3, Galaxy Buds 3 Pro en Galaxy Ring.

Samsung wil Galaxy AI dit jaar naar 200 miljoen apparaten brengen

Galaxy AI is een suite van on-device en cloud-based AI-functies voor Galaxy-apparaten. Samsung introduceerde de AI-suite in januari met de Galaxy S24-serie. Sindsdien heeft het bedrijf de nieuwe AI-functies naar tientallen andere ondersteunde modellen gepusht. Alle vlaggenschepen uit de S-serie, inclusief Fan Edition (FE)-modellen en tablets, en opvouwbare modellen die in 2021 en daarna zijn gelanceerd, kregen ten minste één Galaxy AI-functie.

Tijdens de lancering van de Galaxy S24 zei TM Roh dat Samsung van plan is om dit jaar Galaxy AI naar 100 miljoen Galaxy-apparaten te brengen. Aangezien het bedrijf al alle in aanmerking komende oudere modellen heeft bijgewerkt, heeft het de doelstelling mogelijk behaald. Het bedrijf streeft er nu naar om het aantal in de komende zes maanden te verdubbelen. Het Koreaanse bedrijf zou de geschatte verkoopcijfers van de nieuwe apparaten die het gisteren lanceerde, kunnen tellen.

De nieuwe opvouwbare apparaten, horloges en draadloze oordopjes komen met een bijgewerkte versie van Galaxy AI met meer functies. De Galaxy Watch 7, Galaxy Watch Ultra en Galaxy Buds 3-serie zijn de eerste Samsung-wearables die Galaxy AI ondersteunen. Het bedrijf hoopt dit jaar minstens 100 miljoen exemplaren van deze apparaten en de Galaxy Z Fold 6 en Flip 6 te verkopen, waarmee AI naar 200 miljoen apparaten gaat.

De nieuwe AI-functies worden uitgerold naar oudere modellen

De bijgewerkte Galaxy AI van Samsung bevat verschillende nieuwe AI-functies. Sommige daarvan zijn ontwikkeld met de S Pen in gedachten, waardoor ze met name handig zijn op Fold-serie opvouwbare apparaten, tablets en Ultra-vlaggenschepen. Andere functies zijn compatibel met een breder scala aan Galaxy-apparaten. Het bedrijf zal ondersteunde nieuwe functies uitrollen naar bestelmodellen, waaronder de Galaxy S24-serie en 2023 opvouwbare apparaten.

Voor opvouwbare telefoons en tablets komen de nieuwe AI-functies met de One UI 6.1.1-update. Voor vlaggenschiptelefoons uit de S-serie rolt Samsung een nieuwe One UI 6.1-update uit. De Galaxy S24-serie zal naar verwachting ook wat cameraverbeteringen krijgen met de komende update. De uitrol kan later deze maand of begin augustus beginnen. We laten je weten wanneer Samsung de update gaat pushen.

Thijs Van der Does