OneXPlayer's X1-Mini wordt vandaag gelanceerd voor $ 799

Eind mei onthulde OneXPlayer de X1-Mini, de nieuwste draagbare gaming-pc, en vandaag is de officiële lancering. Als u niet bekend bent met OneXPlayer: het maakt draagbare gaming-pc's in verschillende vormen. De OneXPlayer-eenheden bestaan ​​al minstens een paar jaar en ze waren er zelfs al voordat Valve de originele Steam Deck of Steam Deck OLED uitbracht. Hoewel velen vorm hebben aangenomen, zoals de Steam Deck, ROG Ally, ROG Ally X en andere (in feite één solide eenheid met een geïntegreerd display), is de X1-Mini heel anders.

Het is een computer die in het display is ingebakken en waaraan je controllers kunt bevestigen, net als de Nintendo Switch. Alleen lijken deze controllers meer op full-size controllers als het geheel in elkaar is gezet. Het is een leuke kleine variant op de draagbare gaming-pc en vandaag is de eerste dag dat je er een kunt bestellen. Dat gezegd hebbende, zijn er enkele dingen om op te merken. Op dit moment vindt de lancering van OneXPlayer X1-Mini plaats op Indiegogo. Dat betekent dat u op dit moment uw bestelling kunt plaatsen, maar dat het apparaat nog niet gereed is voor verzending. Sterker nog, hij zal pas in juli 2024 klaar zijn voor verzending. Het goede nieuws is dat juli volgende maand is.

De lancering van OneXPlayer X1-Mini begint bij $ 799 voor early bird-bestellingen

Qua prijs begint de X1-Mini nu bij $ 799, maar dit is een early bird-prijs en er is maar een beperkte tijd om er een te bemachtigen voor die goedkopere prijs. Concreet eindigt de early bird-prijs over iets minder dan drie dagen. Daarna gaat de prijs van de X1-Mini omhoog en gaat hij $ 1.099 kosten. Tegen deze prijs wordt de X1-Mini geleverd met 16 GB RAM en 1 TB interne opslag. U kunt echter op elk gewenst moment eenvoudig meer opslagruimte in het apparaat plaatsen. Een van de unieke kenmerken van de X1-Mini is de SSD Swap-functie.

“Maar je kunt de SSD op veel pc’s vervangen”, hoor ik je zeggen. Daar heb je gelijk in. Maar op de X1-Mini is het SSD-slot voor de gebruiker toegankelijk zonder de hele eenheid uit elkaar te halen. Aan de achterkant van het scherm zit een standaard met twee kleine schroeven, die verwijder je, en dan is er een klein luikje dat je eraf kunt halen om de SSD te verwijderen en een nieuwe te plaatsen. U hoeft de schaal niet uit elkaar te halen om bij de oprit te komen.

Je moet de X1-Mini uitschakelen voordat je de schijf verwisselt en OneXPlayer zegt dat je moet voorkomen dat de eenheid is aangesloten. Omdat het leveren van stroom aan het moederbord, zelfs via de oplader terwijl de X1-Mini is uitgeschakeld, kan leiden tot schade aan componenten . Afgezien daarvan is dit zo eenvoudig als mogelijk voor het toevoegen van een SSD met grotere capaciteit. Er zijn ook modellen met meer interne opslag uit de doos.

OneXPlayer X1 Mini (4)

Je kunt de X1-Mini krijgen met maximaal 2 TB opslagruimte

Als je liever een tijdje geen SSD-swap wilt doen, biedt OneXPlayer wel een model van de X1-Mini dat direct uit de doos wordt geleverd met 2 TB opslagruimte. Dit model wordt ook geleverd met 32 ​​GB RAM, dus het is een behoorlijk krachtige eenheid. Dat gezegd hebbende, de prijs is net zo stevig. De normale prijs voor dit toestel is $ 1.359, of $ 1.059 als je het krijgt tijdens de early bird-uitverkoop. Er zijn ook maar een beperkt aantal van elke eenheid tegen de early bird-prijs. Dus als dit een apparaat is dat u zoekt en u wilt geld besparen, moet u er zo snel mogelijk op springen. Er is ook een model met maximaal 64 GB RAM.

Wat de CPU en GPU betreft, draait de X1-Mini met de AMD Ryzen 7 8840U CPU en de AMD Radeon 780M GPU.

Er worden heel veel accessoires meegeleverd

Om de aankoop wat zoeter te maken, verpakt OneXPlayer een handvol accessoires om de ervaring te verbeteren. Het meest opvallende is het magnetische toetsenbord. Dit is tenslotte een pc en deze draait op Windows 11. Je kunt dit dus natuurlijk als een pc gebruiken als je wilt. Om dit handiger te maken, wordt de X1-Mini geleverd met een magnetische toetsenbordbevestiging. U koppelt eenvoudigweg de controllers los, sluit het toetsenbord aan en sluit vervolgens een draadloze muis aan. U kunt het nu gebruiken zoals u een gewone tablet-pc zou gebruiken.

Het wordt ook geleverd met een muis, een hub, een beschermende tas, een bumperverdediger en een vooraf aangebrachte film over het scherm. Dit zijn waarschijnlijk voordelen die bij de Indiegogo-bestellingen horen. Wanneer OneXPlayer dit in zijn eigen winkel gaat verkopen, zullen dit waarschijnlijk allemaal optionele accessoires zijn waar je voor moet betalen.

OneXPlayer X1 Mini (3)OneXPlayer X1 Mini (3)

Thijs Van der Does