Android's Find My Device krijgt mogelijk AR-aanwijzingen en UWB-ondersteuning

Het lijkt erop dat Google bezig is met het verder verbeteren van het Find My Device-netwerk door ondersteuning voor AR-aanwijzingen te integreren. Ze zouden het ook compatibel maken met UWB voor nog meer precisie. Het bedrijf streeft ernaar zijn volgsysteem zo compleet en functioneel mogelijk te maken.

AR-aanwijzingen en UWB-ondersteuning voor Android's Find My Device zijn in ontwikkeling

De potentiële nieuwe functies zijn ontdekt door Android Authority na een diepgaande analyse van de nieuwste Find My Device-app-update (3.1.078-1). Volgens het rapport bevat de broncode nu strings die verwijzen naar UWB-ondersteuning en AR-aanwijzingen. Beginnend met AR-aanwijzingen zou het een meer geavanceerde en grafische manier zijn om uw apparaat of tracker te vinden.

De functie is nog niet functioneel, maar de naam doet vermoeden hoe deze zou werken. Het zou navigatie-instructies bieden via een meerlaagse gebruikersinterface waarvoor je de camera van het apparaat zou moeten gebruiken. Pijlen, tekst en gesproken aanwijzingen verschijnen waarschijnlijk op het scherm, afhankelijk van of u op de goede weg bent. Google Maps heeft een soortgelijke functie genaamd ‘Live View’, dus Google heeft al ervaring op dit gebied.

Wat UWB-ondersteuning betreft, zou dit ertoe bijdragen dat de tracking veel nauwkeuriger wordt. De strings die verband houden met deze functie vermelden een optie voor “precisievinding”. Bovendien valt onder de gevonden bibliotheken een “startRanging call” -functie op. Trackers en apparaten moeten compatibel zijn met UWB om te kunnen profiteren van de extra precisie.

Beide methoden kunnen afzonderlijk werken

Het rapport geeft aan dat beide trackingmethoden afzonderlijk zouden werken. Er is geen teken dat suggereert dat AR-aanwijzingen alleen beschikbaar zijn voor door UWB ondersteunde apparaten. U kunt deze navigatiemethode dus gebruiken met elk Find My Device-netwerkcompatibel product.

Bedrijven als Samsung hebben hun eigen AR-richtingssysteem voor volgapparatuur. De Galaxy SmartTag 2 is compatibel met deze optie, maar werkt alleen met het Galaxy-ecosysteem. Ondertussen wil Google AR-trackingaanwijzingen aanbieden voor Android-apparaten van alle merken.

Google heeft de laatste tijd gewerkt aan het completer en functioneler maken van de optie Vind mijn apparaat. Uit een recent lek bleek dat het bedrijf ondersteuning voor biometrische identificatie zou implementeren voor inloggen. Google zou ook een optie toevoegen om uw apparaat op afstand te vergrendelen, waarbij alleen uw telefoonnummer nodig is, en zo een snel beveiligingsprobleem zou oplossen.

Thijs Van der Does