NewsBreak werd betrapt op het plaatsen van door AI gegenereerde artikelen

NewsBreaks is een populaire app die nieuwsverhalen van verschillende populaire nieuwskanalen levert. Het land gaat er prat op een bron van betrouwbaar nieuws te zijn, maar recente gebeurtenissen hebben aangetoond dat dit misschien niet waar is. Volgens een nieuw rapport werd NewBreak betrapt op het plaatsen van onnauwkeurige, door AI gegenereerde artikelen.

Op dit moment bevinden we ons in een tijdperk waarin we niet meer kunnen vertrouwen op wat we online zien. Toegegeven, dat is ALTIJD waar geweest; Met de komst van door AI gegenereerde inhoud is dit nu echter veel meer waar. Je weet nooit of het artikel dat je leest van een opkomende gezondheidssite net afkomstig is van ChatGPT. Dit is iets waar veel mensen zich zorgen over maken.

De afgelopen anderhalf jaar hebben we verschillende ‘nieuwssites’ gezien die volledig uit AI waren vervaardigd. Dit zijn sites waar u op moet letten, omdat de informatie op deze sites hoogstwaarschijnlijk onjuist is.

NewBreak werd betrapt op het plaatsen van door AI gegenereerde artikelen

NewBreak is een app met maandelijks meer dan 50 miljoen actieve gebruikers, beweren de ontwikkelaars. Het plaatst nieuwsverhalen van verschillende kanalen, waaronder Fox, Android Police, Reuters en CNN. Het bedrijf beweert de ‘go-to-source te zijn voor alles wat lokaal is’. Toen die arme ongelukkige zielen hun leven verloren tijdens de schietpartij op kerstavond in Bridgeton New Jersey, was NewsBreak erbij. Alleen…. er werd niet geschoten op kerstavond.

Hoewel dit goed nieuws is (we hebben geen wapengeweld meer nodig), benadrukt het het gevaar van door AI gegenereerd nieuws. De politie van New Jersey verwierp het nieuwsbericht en zei dat het “volledig vals” was.

NewsBreak vertelde Reuters dat het het artikel slechts vier dagen nadat het was geplaatst verwijderde, maar dat betekent niet dat er niet meer waren. In feite waren er nog tientallen door AI gegenereerde artikelen gepresenteerd door NewBreak.

Volgens Reuters heeft het platform sinds 2021 verschillende door AI gegenereerde nieuwsverhalen geplaatst, verhalen met onnauwkeurige naamregels gemaakt en zelfs inhoud van concurrenten overgenomen. Dit is behoorlijk belangrijk, aangezien een platform met meer dan 50 miljoen actieve gebruikers een behoorlijk grote invloed heeft op de nieuwsindustrie. We weten niet zeker hoeveel erger de door AI gegenereerde media zullen worden.

Thijs Van der Does