Lexar onthult extreem snelle SSD's, RAM en meer op Computex 2024

Op het podium van de Computex 2024 heeft Lexar onlangs talloze opslagoplossingen aangekondigd, zoals PCIe Gen 5.0 en Gen 4.0 NVMe SSD's en RAM en flash-geheugen. Voor niet-ingewijden: Lexar is een van de topnamen voor leveranciers van flash-opslagoplossingen wereldwijd. Laten we zonder verder oponthoud op de details ingaan.

Lexar onthult op Computex 2024 een groot aantal opslagoplossingen, waaronder NVMe SSD's en DDR5 RAM

Om te beginnen heeft Lexar vier nieuwe interne SSD’s aangekondigd, waarbij Lexar Professional NM1090 M.2 Gen 5.0 NVMe bovenaan de lijst staat. De opslagcapaciteit van de NM1090 varieert van 1TB tot 4TB, terwijl hij beschikt over respectievelijk 12.000MB/s en 11.000MB/s sequentiële lees- en schrijfsnelheden. Dit maakt het ongetwijfeld een ideale keuze voor zowel gamers als ervaren gebruikers. Bovendien bevat het een actieve ventilator-koellichaam met cool ogende RGB-verlichting die de temperatuur onder controle houdt en tegelijkertijd soepele prestaties garandeert.

Daarnaast zijn er nog twee PCIe Gen5 SSD’s aangekondigd. Dit omvat de Lexar Professional NM990 NVMe SSD en de Lexar Professional NM980 NVMe SSD. De NM990 pronkt met een compacte vormfactor en biedt tegelijkertijd extreme sequentiële lees- en schrijfprestaties van respectievelijk maximaal 14 GB/s lees- en 12 GB/s.

Integendeel, de NM980 is ideaal voor laptopgebruikers, allemaal dankzij de energiezuinige modus die zorgt voor lage temperaturen en een lager energieverbruik. Lexar kondigde ook de Play 2280 Gen 4.0 NVMe SSD met Heatsink aan. Met name de SSD-opslag biedt geweldige sequentiële lees- en schrijfprestaties tot respectievelijk 7400 MB/s en 6500 MB/s. Het is vermeldenswaard dat deze snelheid bijna het dubbele is van wat PCIe Gen3 SSD's momenteel bieden. De Play 2280 wordt geleverd in verschillende opslagcapaciteiten tot 8TB en past in uw gaminglaptops en PS5.

Vervolgens heb je het Ares RGB DDR5 RAM dat pronkt met een klassiek, geüpgraded exterieurontwerp. En beschikt over geheugensnelheden tot 7.600 MT/s en 8.000 MT/s. Het beschikt ook over een hoogwaardige aluminium warmteverspreider om problemen met oververhitting te voorkomen en tegelijkertijd razendsnelle prestaties te garanderen. Niet te vergeten: dit DDR5 RAM is beschikbaar met de nieuwste Intel XMP 3.0-standaard en Lexar RGB Sync, waarmee gamers de RGB LED-verlichting kunnen aanpassen.

Op het evenement werden ook draagbare opslagoplossingen gepresenteerd

Naast Dynamic RAM en NVMe SSD's heeft Lexar op Computex 2024 verder draagbare SSD-opslagoplossingen aangekondigd. De Lexar SL400 is geschikt voor makers van smartphonegerichte inhoud. Het beschikt over een robuuste, compacte constructie, is valbestendig tot een meter en heeft een IP65-classificatie. Over prestaties gesproken, je krijgt respectievelijk een maximale lees- en schrijfsnelheid van 1050 MB/s en 1.000 MB/s.

Vervolgens is er de Lexar PLAY PRO microSDXC Express-kaart die beschikbaar is in verschillende opslagcapaciteiten variërend van 128 GB tot 1 TB en lees- en schrijfsnelheden levert tot respectievelijk 900 MB/s en 600 MB/s. Niet te vergeten: deze snelheden worden bereikt wanneer de microSD-kaart wordt gebruikt met een SD Express Host.

Daarnaast is er de Professional SDXC Express Card, die bij gebruik met SD Express Host lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 1.700 MB/s en 1.000 MB/s biedt. Terwijl de Professional DIAMOND CFexpress 4.0 Type B-kaart lees- en schrijfsnelheden levert van 3700 MB/s en 3400 MB/s. Het is VPG400-snelheid en ondersteunt ook 8K RAW 60FPS video-opname.

Ook de opbergoplossingen uit de ARMOR-serie van Lexar waren te zien

Bovendien beschikt u over de nieuwe robuuste ARMOR GOLD SD UHS-II V60-kaart van Lexar met een IP68-classificatie. Het biedt maximale lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 280 MB/s en 210 MB/s. Bij de ARMOR GOLD-kaart in de robuuste serie van Lexar wordt de ARMOR 700 draagbare SSD geleverd met een IP66-classificatie. De draagbare SSD is compatibel met USB 3.2 Gen 2×2 en levert een uitstekende lees- en schrijfsnelheid van 2.000 MB/s.

Dat gezegd hebbende, heeft Lexar de prijzen en releasedatums van al deze opslagoplossingen niet bekendgemaakt. Deze aankondiging is slechts een voorbeeld van hoe aanbieders van opslagoplossingen gelijke tred houden met het tempo van het veranderende technische landschap, waarin alles blijkbaar sneller wordt.

Thijs Van der Does