NZXT onthult opnieuw ontworpen H7 Flow-behuizing op Computex 2024

NZXT heeft in Computex 2024 de aandacht van pc-gameliefhebbers getrokken door een nieuwe visie te presenteren op een van de meest geprezen case-series, de H7 Flow. Net als de vorige behuizing blijft deze update een mid-tower-formaat en heeft opnieuw een strak ontwerp, terwijl verschillende aanpassingen zijn doorgevoerd waardoor deze meer kan convergeren met de algemene H9 Flow-behuizingen, inclusief het ontwerp met twee kamers.

Verbeterd ontwerp en koelmogelijkheden

De meest opvallende verandering in de nieuwe H7 Flow is natuurlijk de afwezigheid van de PSU-mantel. Uiteindelijk ontstaat hierdoor een verticaal montagegebied aan de achterkant van de behuizing. Deze ontwerpkeuze verhoogt de koeleffici├źntie. Daarnaast maakt het ook meer mogelijkheden vrij in waar en hoe componenten kunnen worden gerangschikt.

De nieuwe H7 Flow is ontworpen voor maximaal 10 ventilatorinstallaties die voor het maximale koeleffect zorgen. Voor liefhebbers van vloeistofkoeling biedt de behuizing de mogelijkheid om radiatoren aan de boven- en voorkant te installeren, waarbij tegelijkertijd 420 mm radiatoren kunnen worden geplaatst. Componenten zoals hoogwaardige netten zijn zo geplaatst dat ze de luchtstroom maximaliseren en het binnendringen van stof in de unit minimaliseren. Deze panelen zijn zeer eenvoudig te demonteren en vereisen geen gereedschap voor reinigings- en onderhoudswerkzaamheden.

Gebruiksvriendelijke functies

NZXT heeft zich ook geconcentreerd op het gebruiksgemak, vergezeld van een georganiseerd kabelbeheersysteem, waardoor zowel de constructie als het upgraden van computers vrij eenvoudig is geworden. Dit systeem helpt bij kabelbeheer en verbetert het algehele uiterlijk van de constructie en de luchtstroom om componenten te koelen.

De nieuwe behuizing van de H7 Flow zal twee kleuropties bevatten: een witte en een zwarte kleur. Er is een standaardversie en een versie die al is uitgerust met een F360 RGB Core single-frame ventilator. De prijzen voor het standaardmodel bedragen $ 130 en $ 150 voor de RGB-versie, die later deze maand verkrijgbaar is.

Naast de nieuwe behuizing kondigt NZXT nieuwe single-frame ventilatoren aan die bedoeld zijn om de installatie van de koelcomponenten te vereenvoudigen. Veel gebruikers kunnen kiezen voor modulaire ventilatoropstellingen die in serie kunnen worden geschakeld. NZXT zegt dat de nieuwe single-frame ventilatoren eenvoudiger zullen zijn om mee te werken en te installeren. Ze zijn ook verkrijgbaar in drie verschillende maten, waaronder 240 mm, 280 mm en 360 mm.

Thijs Van der Does