Je Pixel is nu een stuk slimmer – en veiliger!

Google heeft zojuist zijn nieuwste Pixel Feature Drop aangekondigd, waaronder de Gemini Nano naar de Pixel 8 en Pixel 8a. Het zal beschikbaar zijn als ontwikkelaarsoptie met deze nieuwste update.

Het bedrijf voegt ook Display Port-ondersteuning toe, zodat gebruikers op een groter scherm kunnen genieten van hun favoriete films en tv-programma's door een Pixel-telefoon met een USB-C-kabel op een ander scherm aan te sluiten. Zo simpel is het. Google introduceert ook het omgekeerd opzoeken van telefoonnummers in de Telefoon-app. Zo kun je gemakkelijk die vervelende onbekende bellers opzoeken.

De Recorder-app wordt een niveau hoger met een nieuwe functie 'Samenvatten'. Het zal uw opnamen op intelligente wijze distilleren in gedetailleerde samenvattingen, waarbij zelfs verschillende sprekers worden geïdentificeerd. En delen is een fluitje van een cent: exporteer die transcripties als tekstbestanden of rechtstreeks naar Google Documenten. Een bonus voor Pixel 8- en Pixel 8 Pro-bezitters: Zoek mijn apparaat krijgt een upgrade, waardoor je je telefoon kunt lokaliseren, zelfs als deze is uitgeschakeld.

Pixel Watch beschikt over auto-ongelukdetectie in deze functiedropping

De Google Pixel Watch en Watch 2 krijgen beide een aantal nieuwe updates met deze Feature Drop. Dit omvat het toevoegen van auto-ongelukdetectie en fietsvaldetectie. De functie kan ervoor zorgen dat de gebruiker in orde is en kan indien nodig de hulpdiensten en noodcontacten bellen. Valdetectie is ook bijgewerkt om valpartijen van fietsen beter te detecteren.

PayPal Wallet komt ook naar Pixel Watch, zodat u met PayPal kunt betalen. Eindelijk komt de Google Home-app naar Wear OS, inclusief een nieuwe Wear OS Tile en wijzerplaatcomplicaties.

Aan de voorkant van de Pixel Tablet krijgen gebruikers gedetailleerdere deurbelmeldingen, zodat u een momentopname krijgt van wie er voor de deur staat. Dit werkt alleen als de tablet in hub-modus is gedockt en met compatibele deurbellen.

Ten slotte vallen er een paar functies uit voor de hele Pixel-serie. Dit omvat HDR+ verbeterde frameselectie. Pixel-camera's kunnen nu automatisch het beste moment uit uw foto identificeren in HDR+. Er is ook de Widget voor Google Home-favorieten, een gloednieuwe widget waarmee u snelle, aanpasbare, slimme bediening voor uw huis op de startschermen van uw telefoon en tablet krijgt.

Thijs Van der Does