Instagram richt zich primair op korte video’s, zegt hoofd van Instagram

De vraag of Instagram prioriteit zou geven aan lange content is al een tijdje een hot topic. Nu heeft Adam Mosseri, het hoofd van Instagram, die discussies tot rust gebracht. Hij heeft duidelijk gemaakt dat Instagram zich zal blijven richten op korte video’s in plaats van zich te richten op langere content.

Instagram gaat zich richten op zijn kernfunctie: mensen met vrienden verbinden

Met platforms als Facebook en TikTok die zowel lange als korte content prioriteit geven, is er altijd een debat geweest over wanneer of zelfs of Instagram zich gaat richten op lange video’s. Het debat werd even stil toen het bedrijf IGTV uitbracht, waar je lange video’s kon posten. De app werd echter in 2022 gesloten met de uitleg dat het bedrijf zich wilde richten op Reels. En het lijkt erop dat Instagram nog steeds vasthoudt aan die beslissing.

In antwoord op een vraag van een maker of het platform lange video’s zal ondersteunen, stelde Adam Mosseri dat het hoofddoel van Instagram is om gebruikers te verbinden met hun vrienden en hen te helpen content te ontdekken die ze leuk vinden, meestal via korte video’s. Hij legde verder uit dat verbinding maken met vrienden en het ontdekken van korte video’s hand in hand gaan. Volgens hem is de kans groter dat gebruikers een korte video die ze leuk vinden delen met een vriend die er ook van zou kunnen genieten, vergeleken met een lange video.

Instagram biedt je momenteel de mogelijkheid om een ​​uur durende in-feed video te uploaden

Het is niet zo dat je geen lange video’s op Instagram kunt uploaden. Je kunt zelfs video’s van maximaal een uur uploaden naar je Instagram-feed. Als je echter een video wilt uploaden die langer is dan dat, moet je de ingebouwde bewerkingstools van Instagram gebruiken om de video bij te snijden. Je hebt ook de optie om ze te uploaden als een carrouselpost in segmenten.

Het zal interessant zijn om te zien hoe lang Instagram zich blijft richten op korte video’s, vooral omdat concurrenten als TikTok voortdurend werken aan het verhogen van de maximale duur van video’s die op hun platform zijn toegestaan. Onlangs hebben ze de limiet verhoogd naar één uur. Zal Instagram dit voorbeeld volgen en nog langere video’s in feeds toestaan? Alleen de tijd zal het leren!

Thijs Van der Does