Het toevoegen van context aan Google Lens-zoekopdrachten wordt binnenkort wellicht eenvoudiger

Dankzij de toegevoegde context bij Google Lens-zoekopdrachten kunt u specifieker zijn over wat u wilt. Nu lijkt het erop dat Google eraan werkt om het proces van het toevoegen van extra details aan op afbeeldingen gebaseerde zoekopdrachten via de camera te stroomlijnen. Het zou ook op video gebaseerde zoekfuncties ontwikkelen.

Het toevoegen van extra context aan Google Lens-zoekopdrachten is niet moeilijk, maar het kan sneller. Dit kun je doen nadat je een zoekopdracht hebt gestart met de Lenscamera. Zodra u de foto heeft gemaakt van wat u wilt zoeken, verschijnen er een tekstvak en een microfoonpictogram. U kunt beide methoden (tekst of spraak) gebruiken om aanvullende details aan de zoekopdracht toe te voegen. Nu lijkt het erop dat Google ervoor zal zorgen dat het proces minder tikken vereist.

Google zou het proces van het toevoegen van context aan Google Lens-zoekopdrachten vergemakkelijken

Zoals opgemerkt door Android Authority, zou een nieuwe Google Lens-functie het toevoegen van extra context net zo eenvoudig maken als het tikken en vasthouden van de ontspanknop terwijl je naar het doel wijst. Indien geïmplementeerd, zou het u de extra tik besparen die u momenteel moet doen nadat u de foto met Lens hebt gemaakt. Ook Google Lens krijgt nieuwe animaties. Deze zijn vergelijkbaar met die van Circle to Search.

Potentiële videogebaseerde zoekfuncties voor Lens in ontwikkeling

Volgens het rapport test Google de functie in de nieuwste bèta van zijn app (v15.22.29.29.arm64). Er zijn ook verwijzingen naar meer potentiële nieuwe Lens-functies in ontwikkeling. Dit zijn: “Ontdek hoe mensen Lens gebruiken”, “Zoeken met video” en “Houd ingedrukt om een ​​video op te nemen en te zoeken met je stem.”

De strings suggereren dat Google ook zoekopdrachten voor video's wil toevoegen. U kunt op video gebaseerde zoekopdrachten starten door bestanden uit uw galerij te kiezen of door op te nemen met de Lens-camera. Dit is vergelijkbaar met wat je momenteel met afbeeldingen in de app kunt doen. Voorlopig is de functie “Zoeken met video” niet functioneel.

Zoals bij elke functie in de ontwikkeling, is de implementatie ervan niet gegarandeerd. De toegevoegde context in Google Lens is echter behoorlijk handig om uw zoekopdrachten te detailleren. Een functie die het proces versnelt zou dus welkom zijn. Bovendien zou het een geweldige toevoeging zijn om zoekopdrachten vanuit video te kunnen starten. Google werkt zelfs aan een geavanceerde videogebaseerde functie voor Gemini. Hiermee kun je een gesprek voeren met Gemini over wat je opneemt met je camera.

Google Lens Voice Search Context toegevoegd

Beeldcredits: Android-autoriteit

Thijs Van der Does