ASUS introduceert nieuwe ROG Maximus-moederborden op Computex

ASUS heeft onlangs op Computex 2024 twee nieuwe ROG Maximus-moederborden onthuld: de Z890 Hero BTF en Z790 Hero CAMM2. Deze krachtpatsers komen tegemoet aan verschillende behoeften, maar delen de focus op geavanceerde functies en topprestaties.

ROG Maximus Z890 Hero BTF met connectoren aan de achterkant

De ASUS ROG Maximus Z890 Hero BTF richt zich op enthousiastelingen die pc's bouwen met Intel's aankomende Arrow Lake-S-processors. De LGA 1851-aansluiting zorgt voor compatibiliteit met bestaande LGA1700-koelers, waardoor upgrades worden vergemakkelijkt. Maar de ROG Maximus Z890 Hero BTF beschikt over meer dan alleen socket-compatibiliteit. Dit moederbord maakt indruk met een robuust VRM-ontwerp, wat erop wijst dat het met gemak overgeklokte CPU's kan verwerken. Uitgebreide koellichamen over de hele printplaat beloven een efficiënte warmteafvoer, cruciaal voor topprestaties.

De meest intrigerende eigenschap van het moederbord is de “Backside Fan Technology” (BTF). Dit innovatieve ontwerp verplaatst enkele belangrijke componenten, zoals audio- en USB-poorten, naar een dochterbord aan de achterkant. Dit maakt ruimte op het moederbord vrij voor nog grotere koellichamen en mogelijk een betere luchtstroom.

De Z790 Hero CAMM2 drijft DDR5-geheugen tot het uiterste

De ROG Maximus Z790 Hero CAMM2 is geschikt voor gebruikers die de huidige generatie Intel Alder Lake CPU's gebruiken. Het maakt gebruik van de LGA1700-socket en beschikt over een andere innovatieve functie: CAMM (Cable Attached Memory Modules). Deze technologie integreert geheugenmodules rechtstreeks op de PCB met een DDR5-interfacekabel, waardoor de signaalintegriteit en de warmteafvoer mogelijk worden verbeterd, vooral tijdens het overklokken van het geheugen.

Tijdens zijn showcase demonstreerde ASUS de Z790 Hero CAMM2 die een indrukwekkend DDR5-8000 geheugen overklokte, terwijl hij koel bleef (onder de 50°C) met luchtkoeling. Deze prestatie toont het potentieel van het bord aan voor geheugenliefhebbers die de DDR5 RAM-prestaties willen maximaliseren.

Hoewel de exacte releasedatums en prijzen nog niet zijn onthuld, zullen deze moederborden pc-enthousiastelingen zeker enthousiast maken. Met hun feature-rijke ontwerpen en focus op prestaties verstevigen de nieuwe ROG Maximus-moederborden ASUS' positie in de voorhoede van de pc-hardwarerace.

Bron – Wccftech

Thijs Van der Does