Het beste van Computex 2024: MSI X870-moederborden

De nieuwe moederborden van MSI zijn sterker en eenvoudiger te monteren dan ooit tevoren

Op Computex deze week in Taiwan introduceerde MSI de X870-moederborden, die een perfecte aanvulling vormen op de nieuwe AMD Ryzen 9000-reeks processors. Het bevat ook PCIe Gen 5.0- en M.2-slots, wat zorgt voor een geweldige ervaring op het gebied van zowel graphics als opslag.

Hoewel we nog geen prijzen of beschikbaarheid hebben voor de MSI X870-moederborden, weten we wel dat dit enkele van de beste moederborden zullen zijn die dit jaar worden gelanceerd. Daarom hebben de MSI X870-moederborden een Best of Computex 2024-onderscheiding verdiend van Android Headlines.

MSI integreert geavanceerde technologieën in de nieuwe X870-moederborden

Zoals je mag verwachten van een gloednieuwe reeks moederborden, ondersteunt MSI de meest geavanceerde technologieën, waaronder USB 4-connectiviteit, die snelheden tot 40 GB per seconde biedt. Hij is uitgerust met de MAG X870 TOMAHAWK WiFi en PRO X870-P WiFi met geavanceerde 5G LAN, WiFi 7 en Bluetooth 5.4. Kortom, het is de nieuwste en beste technologie die in 2024 beschikbaar zal zijn.

Wanneer deze moederborden beschikbaar komen – waarschijnlijk later dit jaar – zal dit zeker degene zijn die je in je systeem wilt plaatsen. MSI focust bij deze nieuwe moederborden ook op het montagegemak. GPU's die groter en zwaarder worden, kunnen het moederbord belasten. MSI biedt dus ook drie extra ankerpunten aan en gebruikt dikker materiaal voor de PCIe-slots, wat dat probleem zou moeten oplossen. Deze zijn 121% sterker dan oplossingen van de vorige generatie. En de slots zijn bestand tegen tweemaal het gewicht van de grafische kaart dan voorheen.

Voortbordurend op het thema 'gemak van montage' heeft MSI het met de X870 ook nog eenvoudiger gemaakt om een ​​M.2 SSD in uw installatie te installeren. Met een simpele druk wordt de M.2 SSD op zijn plaats vergrendeld, en verwijderen is net zo eenvoudig als een lichte beweging naar links. Makkelijker dan dat kan het echt niet.

MSI maakt gebruik van geavanceerde technologieën en maakt installatie en upgrades een fluitje van een cent met de X870-moederborden. Daarom hebben we deze nieuwe moederborden de Best of Computex 2024 award toegekend.

Thijs Van der Does