GPD Duo wordt binnenkort gelanceerd als een opvouwbare laptop met twee schermen

De populaire fabrikant van draagbare gaming-pc's en mini-laptops GPD staat klaar om binnenkort een nieuwe notebook te lanceren. Het bedrijf begon een paar dagen geleden met het plagen van zijn aankomende apparaat, de GPD Duo. Nu heeft het merk een afbeelding van de GPD Duo vrijgegeven, waarop de notebook vanuit alle hoeken te zien is. De GPD Duo wordt de eerste laptop met twee schermen van de fabrikant, compleet met twee 13-inch beeldschermpanelen.

GPD Duo dual-screen laptop zal pronken met twee 13,3-inch OLED-panelen van Samsung

GPD heeft aangekondigd dat de Duo-laptop met twee schermen zal beschikken over twee 13,3-inch OLED-displaypanelen, vervaardigd door Samsung. Er wordt aangeprezen dat het omklapbare en opvouwbare notitieboekje in gevouwen toestand het formaat heeft van een A4-vel papier. Opvallend is dat de schermen van de GPD Duo de Surface Pen-stylus ondersteunen en 4.096 drukgevoeligheidsniveaus hebben om indruk te maken op creatieve geesten.

GPD heeft de twee beeldschermen van de Duo zo gestapeld dat je er een secundair scherm bovenop krijgt. Het aankomende aanbod van GPD lijkt qua ontwerp veel op de ASUS ZenBook Duo, zonder verwijderbaar toetsenbord en standaard. Het secundaire beeldscherm van de GPD Duo kan achter het primaire scherm worden gevouwen om een ​​normaal laptopontwerp te vormen. De aankomende GPD-laptop kan ook worden gebruikt als tablet die een stylus ondersteunt in een van de modi.

GPD Duo wordt een AI-pc met een volledig toetsenbord en een normaal trackpad

De GPD Duo zal pronken met een volledig toetsenbord en een trackpad, net als een gewone laptop. Het bedrijf heeft de processor van de notebook momenteel niet onthuld. De promoposter suggereert echter dat de Duo een “AI PC” zal zijn. Er is dus een mogelijkheid dat het een Copilot+ PC wordt, zoals de nieuwe Microsoft Surface Pro, met een krachtige Qualcomm Snapdragon-chipset.

De promotieafbeelding doet vermoeden dat de GPD Duo minimaal twee USB-poorten aan de rechterkant zal hebben. Er komt een ethernetpoort, afgezien van een paar andere onbekende poorten aan de achterkant. De notebook heeft ook een microSD-kaartsleuf aan de linkerkant.

We verwachten dat GPD de volledige specificaties, prijzen en beschikbaarheidsdetails van de Duo zal onthullen tijdens de komende Computex 2024. Het evenement staat gepland van 4 juni tot 7 juni, dus houd het in de gaten.

Thijs Van der Does