Google Pixel 9 Tensor G4 benchmarklek onthult een AnTuTu-score van meer dan 1 miljoen

De benchmarks voor de Google Pixel 9 met Tensor G4-chipset zijn gelekt. De testresultaten zijn behoorlijk indrukwekkend, ook al heeft de nieuwste SoC (System on a Chip) van Google minder cores dan de Tensor G3-chipset.

Google Pixel 9 Tensor G4 AnTuTu benchmarklek

Google is er niet in geslaagd zijn smartphones uit de Pixel-serie te beschermen. Het Google Pixel 9-ontwerp verscheen onlangs als CAD-gebaseerde renders. Het werd gevolgd door real-life beelden van het apparaat. Daarom is de fysieke vorm en vorm van de Google Pixel-smartphones geen goed bewaard geheim.

Een nieuw lek lijkt te hebben bevestigd dat de aankomende Google Pixel-smartphones de nieuwste Tensor G4-chipset zullen bevatten. Uitgelekte AnTuTu-scores voor de Pixel 9-telefoons zijn, als ze waar zijn, behoorlijk indrukwekkend. Zoals blijkt uit eerdere lekken, wordt verwacht dat Google de Pixel 9, 9 Pro en 9 Pro XL zal lanceren.

Volgens benchmarktestresultaten gepost door Rozetked, AnTuTu-scores voor de Pixel 9-telefoons variëren van 1,07 miljoen tot 1,17 miljoen punten. Zoals verwacht scoort de Pixel 9 Pro XL de hoogste score van de drie toestellen.

Ter vergelijking: het Pixel 8-basismodel kon ongeveer 900.000 punten behalen. Simpel gezegd heeft de in eigen huis ontwikkelde Tensor G4-chipset ervoor gezorgd dat de Pixel-smartphones meer dan een miljoen punten scoorden in AnTuTu, wat een belangrijk gespreks- en marketingpunt zou kunnen zijn.

Zal de Google Tensor G4-chipset het vlaggenschip SoC van Qualcomm verslaan?

Als de gelekte benchmarks waar zijn, beschikt de Tensor G4 over een 8-core configuratie. Het bevat een enkele Cortex-X4 CPU met topprestaties die draait op 3,1 GHz. Er zijn drie krachtige Cortex-A720 CPU's geklokt op 2,6 GHz en vier Cortex-A520-efficiëntiekernen geklokt op 1,95 GHz.

Overigens had de Google Tensor G3-chipset van de vorige generatie een 9-core configuratie. Ondanks de vermindering van het aantal kernen zijn de prestaties van de chipset echter enorm gestegen. Dit kan te wijten zijn aan de optimalisaties van Google.

De Tensor G4 SoC lijkt goed te passen bij de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, de huidige vlaggenschipchipset. Verschillende smartphones zouden echter moeten worden gelanceerd met de volgende generatie Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4-chipset, kort nadat Google de Pixel 9 heeft aangekondigd. Dit betekent dat Google's vlaggenschip Pixel 9-smartphone mogelijk achterop zal blijven lopen bij andere Android-vlaggenschepen, althans wat betreft ruwe prestaties.

Thijs Van der Does