Neem de perfecte Android TV mee naar huis – onze top 10-lijst

Ben je op zoek naar een nieuwe tv en wil je een Android TV voor thuis? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. In dit artikel zetten we de tien beste Android TV’s op een rij die momenteel verkrijgbaar zijn. Veel van deze tv's gebruiken Google TV, dus we zullen de termen 'Android TV' en 'Google TV' door elkaar gebruiken, aangezien ze behoorlijk op elkaar lijken. Het enige echte verschil is dat Google TV meer aanbevelingen en tabbladen op het startscherm biedt dan Android TV.

“Alle hier genoemde tv’s worden geleverd met ingebouwde Android TV of Google TV. Er zijn echter enkele tv's op de markt die alleen Chromecast ingebouwd hebben, zoals die van VIZIO, en deze zullen niet in deze lijst worden opgenomen. Je vindt de beste Android TV’s van gerenommeerde merken als Sony, Hisense en TCL.”

Beste algehele Android TV: Hisense U8H-serie Mini LED

6511974 sd

De Hisense U8H is een heldere, betaalbare en krachtige Android TV

Als het nu om Android TV en zelfs Google TV gaat, is de Hisense U8H de beste tv die je kunt kopen. Degenen onder jullie die van tv's houden, zullen misschien verbaasd zijn om Hisense hier te zien. Maar houd er rekening mee dat Samsung en LG geen Android TV gebruiken, dus al hun tv's kunnen hier niet worden vermeld. Dat betekent niet dat de Hisense U8H een slechte tv is; in tegendeel. Dit is een prachtige tv die super helder wordt. En dat is te danken aan Mini LED. In onze ervaring met de U8H hebben we ontdekt dat dit de beste beeldkwaliteit is voor een lichte kamer, in deze prijsklasse. Dat is behoorlijk indrukwekkend, aangezien dit minder dan $ 1.000 is.

Hisense biedt de U8H aan in twee maten: 55 en 65 inch, en begint bij $ 699. Dat maakt dit een uiterst betaalbare mini-led-tv die een geweldig beeld en geweldige kijkhoeken biedt. Dit betekent dat een groep mensen zonder problemen naar de Super Bowl op deze tv kan kijken.

Een van de stoten die ik heb gehad op tv's met ingebouwde Android TV of Google TV, is de hardware. Zie je, Android TV is niet zo licht als Fire TV of zelfs Roku. Het heeft dus sterkere hardware nodig (processor, meer RAM, meer opslag, enz.) dan andere tv's. En vaak bezuinigen tv's daarop. Maar met de Hisense U8H is dat eigenlijk geen probleem. Android TV draait hier heel soepel, zonder enige vertraging. Dat is niet iets dat we op veel andere Android TV-toestellen hebben gezien.

Als het op gamen aankomt, is de U8H nog steeds niet traag. Deze tv kan games spelen op de Xbox Series X en PlayStation 5 met 4K120. Dat komt omdat HDMI 2.1 aanwezig is, maar je zult “HDMI Enhanced” handmatig in de instellingen moeten inschakelen om dit te laten werken. De invoervertraging is ook vrij minimaal op deze tv en komt tijdens tests uit op ongeveer 15 ms. Dat is voor zowel 1080p als 4K HDR.

Het komt erop neer dat deze tv van grote waarde is, en dat hij toevallig op Android TV draait. Hierdoor wordt het gemakkelijker dan ooit om uw favoriete films en games af te spelen. Het biedt ook een geweldige game-ervaring, dankzij HDMI 2.1, VRR en ALLM, allemaal voor minder dan $ 1.000.

Koop Beste Koop

Beste budget Android TV: TCL 5-serie (2022)

912dCgrMTML AC SL1500912dCgrMTML AC SL1500

De TCL 5-serie is goedkoop, maar biedt toch hoogwaardige functies, waaronder QLED

TCL heeft naam gemaakt door goedkopere tv's aan te bieden die niet slecht zijn. En de TCL 5-Serie zet die trend voort met deze QLED Android TV. Dit is het model uit 2022, dus we verwachten dat het begin 2024 zal worden vervangen, aangezien TCL over het algemeen Android TV/Google TV-toestellen in even jaren doet en Roku TV-toestellen in even jaren. Maar zelfs eind 2023 is dit nog steeds een fantastische tv om te pakken. Het wordt geleverd in een aantal maten: 50-, 55-, 65- en 75-inch, met een vanafprijs van $ 399.

Deze tv ziet er niet alleen geweldig uit, maar is ook geweldig om te gamen. Het heeft een automatische lage latentiemodus en een variabele verversingssnelheid. Maar het bevat geen HDMI 2.1 voor 4K120-gameplay. Dat is jammer, maar voor deze prijs is het geen grote verrassing. HDMI 2.1 zit over het algemeen in duurdere tv's omdat het een duurdere poort is om op te nemen. Zelfs gamen op 60 Hz ziet er fantastisch uit, en er is geen sprake van tearing tijdens het spelen, maar het kan zijn dat er een paar frames wegvallen.

TCL heeft eARC op deze tv toegevoegd, waardoor je een soundbar kunt aansluiten en deze kunt bedienen met de afstandsbediening van je tv. Of sluit uw console aan en bedien hem met de afstandsbediening van uw tv. Er zijn in totaal drie HDMI-poorten, wat een geweldige keuze is voor een tv in deze prijsklasse. Eén voor een soundbar, een andere voor een console, en dan nog één voor misschien een andere console of misschien een Roku of Fire TV Stick als je dat liever hebt.

Android TV werkt eigenlijk heel goed op deze TCL 5-serie. Ik was behoorlijk geschokt over hoe soepel het op deze hardware draaide. Het is geweldig om te zien, en hopelijk zet die trend zich voort bij andere tvs. Android TV biedt je al je favoriete apps en games, evenals Google Assistant en Cast. Waardoor het een geweldige ervaring wordt.

Koop bij Amazon

Beste OLED Android-TV: Sony A80L

81aMS6p4xlL AC SL150081aMS6p4xlL AC SL1500

De absoluut beste Android TV-ervaring, als geld geen rol speelt

Dit is misschien wel de beste Android TV die je kunt kopen, maar de reden waarom hij niet in de “Beste algehele Android TV” staat, is vanwege de prijs. De tv’s van Sony zijn doorgaans duurder, en deze begint bij $ 1.498 voor het 55-inch model. Met opties voor 65-, 77- en 83-inch beschikbaar. Een deel van de reden daarvoor is dat de A80L een OLED-tv is. OLED is uiteraard duurder, maar het is ook een van de beste panelen voor een tv die momenteel op de markt zijn. Dus als je de beste beeldkwaliteit wilt, dan is dit degene die je kunt krijgen.

Dit is de perfecte tv voor filmliefhebbers. Dit komt door het OLED-display, dat een ongelooflijke beeldkwaliteit biedt, maar ook een sterke, meeslepende geluidskwaliteit biedt. Eigenlijk doe je de soundbar voor je weg. En dat is altijd mooi om te zien hier. Het is een goede verfijning ten opzichte van Sonys oudere OLED-tvs met ingebouwde Android TV. Waardoor het een goede optie is om te kopen.

Het enige echte nadeel van deze tv is dat hij niet zo helder is als andere. Dat is gedeeltelijk een probleem bij OLED-tv’s in het algemeen. Dus als je de hoeveelheid licht in de kamer kunt regelen, dan is het een goede koop. Sony heeft hier Dolby Vision HDR opgenomen tot 120 Hz, en ik kan echt niet onder woorden brengen hoe geweldig dit eruit ziet. Het is zo'n geweldige ervaring.

Ook gamen op de Sony A80L is een genot. Dit is te danken aan niet één maar twee HDMI 2.1-poorten. Hiermee krijg je ondersteuning voor 4K120-gameplay op de Xbox Series X en de PlayStation 5. Dit omvat ook ondersteuning voor Auto-Low Latency Mode en Variable Refresh Rate, wat dit zo'n geweldige game-ervaring in je huiskamer maakt. Sony heeft bij de A80L ook een nieuw Game Menu, waardoor het gemakkelijker wordt om je instellingen te wijzigen zonder de game daadwerkelijk te verlaten.

Het komt erop neer dat de Sony A80L de beste beeldkwaliteit, enkele van de beste game-ervaringen en Android TV biedt tegen een iets hogere prijs dan andere tvs op deze lijst. Maar het is het geld waard.

Koop bij Amazon

Beste kleine OLED Android TV: Sony A90K

6505133 sd6505133 sd

Deze prachtige OLED-tv is verkrijgbaar in formaten zo klein als 42 inch

Hoewel de Sony A80L misschien wel de beste OLED-tv is, is de A90K een hele goede OLED-tv die ook in kleinere formaten verkrijgbaar is. Dit zal een geweldige optie zijn om te gebruiken als monitor, of in een slaapkamer, waar je dichter bij de tv zit en niet echt zo’n groot scherm nodig hebt. De Sony A90K is alleen verkrijgbaar in de maten 42 en 48 inch. En het begint bij $ 1.299.

Wij vinden deze tv leuk vanwege het kleinere formaat. OLED-tv's waren voorheen niet verkrijgbaar in iets kleiner dan een 55-inch model. En velen van ons gebruiken dit soort beeldschermen graag als monitor op ons bureau. Omdat hij je zo'n goede beeldkwaliteit geeft, in een kleiner formaat, waardoor je minder last hebt van je nek, is hij ook prima in een slaapkamer te plaatsen, vooral in een kleinere slaapkamer waar je geen grote 65 inch tv wil hangen. omdat het gewoon zo groot is.

De Sony A90K is misschien niet de beste OLED tv op de markt, hij komt er wel aardig in de buurt. En in deze twee formaten van minder dan 50 inch is een clutch voor Sony. Het is vooral goed voor PlayStation 5-spelers. Het is duidelijk dat Sony, sinds Sony deze tv en de PS5 heeft gemaakt, de PS5-bezitters niet is vergeten. We hebben er een aantal exclusieve functies voor toegevoegd. Dat omvat HDMI 2.1 voor 4K120-gameplay, evenals de Auto-Low Latency-modus en variabele vernieuwingsfrequentie.

Maar wat ons echt omver heeft geblazen met de A90K is hoe goed de 4K-opschaling op deze tv is. 4K-opschaling is niet nieuw, maar wordt elk jaar beter en beter, en velen gebruiken er nu AI voor. En op de A90K is het bijna onmogelijk om te zien dat een titel die je bekijkt eigenlijk een 1080p-titel is en niet 4K. Het valt natuurlijk iets meer op bij een 720p-titel. Dit is echter behoorlijk indrukwekkend.

Koop bij Beste Koop

Beste gaming-Android TV: TCL 6-serie mini-LED QLED

6470273cv17d6470273cv17d

TCL biedt een heldere ervaring voor gamers met HDMI 2.1 voor 4K120-gaming met de 6-serie

Degenen onder u die op zoek zijn naar een geweldige tv met Android TV en die ook de beste game-ervaring biedt voor een redelijk goede prijs, de TCL 6-serie Mini-LED QLED is echt een geweldige optie. De TCL 6-serie Mini-LED QLED TV is verkrijgbaar voor een vanafprijs van $ 599, en is verkrijgbaar in de maten 55 en 65 inch, wat eerlijk gezegd de perfecte maten zijn voor tv's in vrijwel elke woonkamer.

Als het om gamen gaat, zijn er een aantal functies waar je voor elke tv naar wilt kijken. Dat zijn HDMI 2.1, Auto-Low Latency Mode (ALLM) en Variable Refresh Rate (VRR). De TCL 6-serie Mini-LED QLED TV biedt alle drie. En dat komt bovenop de verbluffende beeldkwaliteit. TCL maakt gebruik van een QLED-paneel met Mini-LED, waardoor je een behoorlijk kleurnauwkeurig beeld krijgt, en het is ook helderder. Dit is een van de helderdere tvs die we hebben gezien en die niet alleen de beeldkwaliteit verslechtert naarmate deze helderder wordt. En dat zijn allemaal dingen die zullen helpen leiden tot een veel betere game-ervaring.

Deze tv draait wel op Google TV, een licht verbeterde versie van Android TV. Het biedt iets meer aanbevelingen dan wat Android TV doet. Maar het zal er ongeveer hetzelfde uitzien. Met Google TV krijg je de beste digitale assistent in Google Assistant en Google Cast. Om nog maar te zwijgen van de talloze geweldige apps die je kunt gebruiken. Inclusief Netflix, Hulu en nog veel meer.

Dit is een geweldige gaming-tv die Google TV biedt en ook geen enorm prijskaartje heeft. Het is moeilijk om fout te gaan met de TCL 6-serie Mini-LED QLED 4K TV.

Koop bij Beste Koop

Beste Google TV-dongle: Chromecast met Google TV

6425976 sd6425976 sd

U hoeft geen geheel nieuwe tv te kopen om Google TV aan boord te krijgen

Het afronden van onze lijst met de beste Android-tv’s is eigenlijk een dongle. Deze dongle brengt Android TV mee in de vorm van Google TV – wat in feite een lichtgewicht skin is over Android TV. Het is de Chromecast die je kent en waar je van houdt, maar nu met een afstandsbediening. Google verkoopt dit eigenlijk in een 1080p- en een 4K-model voor respectievelijk $ 30 en $ 50.

Dit is een fantastische dongle, en ik gebruik hem nu al een paar jaar. Ik heb hem aangesloten op een Amazon Fire TV-toestel, wat behoorlijk hilarisch is, maar het werkt prima. Google heeft het super eenvoudig gemaakt om deze Chromecast te installeren en aan de slag te gaan. Uiteraard beschikt hij over Android TV, wat betekent dat je hier al je favoriete apps krijgt. Dat omvat Netflix, Hulu, YouTube, Max en nog veel meer. Naast dat Google Assistant en Cast zijn inbegrepen. Hierdoor wordt dit een fantastische ervaring.

Google biedt u ook de mogelijkheid om uw nieuwste Live TV-vermeldingen te bekijken. Dit was oorspronkelijk alleen beschikbaar voor YouTube TV, maar sindsdien hebben ze Sling TV, Hulu + Live TV toegevoegd, evenals enkele andere FAST-services zoals Tubi TV en Pluto TV. Dit is veruit mijn favoriete functie, omdat ik ze allemaal op één plek kan zien zonder apps te openen en te wisselen om iets te vinden om naar te kijken.

Koop bij Beste Koop

Thijs Van der Does