Apple TV Plus komt mogelijk naar Android-apparaten

Het lijkt erop dat Apple TV Plus binnenkort naar Android-apparaten komt. Bloomberg meldt dat de technologiegigant op zoek is naar een Android-ingenieur die zal helpen de tv-app naar Android te brengen. Volgens een vacature van Apple van 25 mei is het bedrijf op zoek naar een software-ingenieur met ervaring in programmeertalen als Java en Kotlin, de door Google aanbevolen taal voor Android-ontwikkeling.

Apple TV Plus naar Android brengen is een zeldzame zet van Apple

Apple is geen bedrijf dat bekend staat om het ondersteunen van zijn concurrerende platforms. Dit is een bedrijf dat opzettelijk weigerde iMessage voor Android uit te brengen, omdat dit zou kunnen leiden tot een daling van de iPhone-verkoop. Uit de vacatures van Apple blijkt dat het afwijkt van de normen om de dienst Apple TV Plus naar Android-gebruikers te brengen.
Dit is echter niet de eerste keer dat Apple zijn diensten naar concurrerende platforms brengt. Het bedrijf heeft Apple Music uitgebracht voor Windows-apparaten en Android. Het werkte in 2023 zelfs samen met Google om locatiestalking met AirTags te bestrijden. De diensten van Apple zijn aanzienlijk gegroeid sinds Tim Cook in augustus 2011 het roer overnam. Alleen al in het tweede kwartaal van 2024 genereerde het een totale omzet van ruim $22 miljard.

Apple probeert potentiƫle klanten te bedienen

Apple TV Plus is beschikbaar op Roku, smart TV's, Chromecast en andere niet-Apple-apparaten. De dienst heeft ongeveer 25 miljoen betalende abonnees. Naarmate de service blijft groeien, zal het bedrijf zich moeten richten op verschillende soorten klanten. Dit geldt ook voor potentiƫle klanten die misschien niet in het Apple-ecosysteem zitten, maar toch willen genieten van alles wat Apple TV Plus te bieden heeft.

Telefoons zijn in de loop der jaren beter geworden en elk jaar vinden mensen minder redenen om hun huidige apparaten te upgraden. Bedrijven als Apple, waarvan de belangrijkste inkomstenbronnen afkomstig zijn uit de verkoop van hardware, wenden zich tot onlinediensten en abonnementen om de groei op peil te houden.

Thijs Van der Does