Google zal binnenkort Gemini AI aanbieden aan studenten met schoolaccounts

Google is er helemaal klaar voor om zijn Gemini AI naar tienerstudenten te brengen die hun schoolaccounts gebruiken. De nieuwste door kunstmatige intelligentie aangedreven chatbot van het merk was al beschikbaar voor studenten die persoonlijke accounts gebruikten, naast miljoenen andere gebruikers. De zoekgigant maakt Gemini nu echter beschikbaar voor alle tienerstudenten die Google Workspace for Education gebruiken.

De Gemini AI-technologie van Google zal binnenkort beschikbaar zijn voor tienerstudenten in 100 landen

Tijdens de onderwijsconferentie ISTE 2024 maakte Google bekend dat Gemini-modellen binnenkort beschikbaar zullen zijn voor alle leerlingen met schoolaccounts. Het bedrijf zei dat Gemini naar tieners komt via hun door Google Workspace for Education uitgegeven accounts. De AI-chatbot zal in eerste instantie in het Engels beschikbaar zijn in meer dan 100 landen over de hele wereld.

In een blogpost heeft Google aangekondigd dat Workspace for Education (school)-accountbeheerders Gemini op deze accounts kunnen inschakelen. Het bedrijf vermeldde ook dat Gemini op deze accounts “gratis extra gegevensbescherming zal toevoegen voor alle onderwijsgebruikers”.

Google Gemini voor leerlingen op scholen biedt een extra niveau van gegevensbeveiliging

Bovendien benadrukt het bedrijf dat het geen chatgegevens op deze accounts zal gebruiken om zijn Gemini AI-modellen te verbeteren. Om precies te zijn: de gegevens die uit schoolaccounts worden gegenereerd, worden door niemand beoordeeld. Ook wordt het niet gedeeld met andere instellingen.

Google beweert met name dat Gemini is afgestemd om inhoud te identificeren die ongepast is voor tienergebruikers. Het heeft ook verschillende vangrails om te voorkomen dat ongepaste reacties, zoals illegale of leeftijdgebonden middelen, in de resultaten verschijnen.

Met name zal Gemini voor studenten automatisch een dubbele controle-antwoordfunctie uitvoeren voor op feiten gebaseerde vragen “om hen te helpen informatievaardigheden en kritische denkvaardigheden te ontwikkelen”.

Google lanceert ook wereldwijd de functie Voorlezen in de klas

Google heeft ook aangekondigd dat het in de nabije toekomst de functie Voorlezen in de klas wereldwijd zal lanceren. Dankzij deze functie kunnen studenten over de hele wereld hun leesvaardigheid in het Engels oefenen. De functie biedt binnenkort ook extra ondersteuning in de moedertaal van de leerling. Extra taalondersteuning zal in het begin beperkt zijn tot Spaans. Het zal de komende maanden meer talen ondersteunen.

Bovendien heeft het bedrijf aangekondigd dat er een versie van Google Vids zonder generatieve AI beschikbaar zal zijn voor studenten/docenten. Het wordt aangeboden op de Google Workspace for Education Plus-accounts.

Thijs Van der Does