Nieuwe abonnees voelen de knel

Als je dacht dat de prijsverhoging van Paramount Plus van vorig jaar de laatste was, zal het bedrijf in 2024 een nieuwe toepassen. Paramount Plus heeft moeite gehad om de winst te behalen die het aanvankelijk verwachtte. De nieuwe prijzen maken deel uit van een strategie om tot 500 miljoen dollar aan kosten terug te verdienen.

Paramount Plus is een van de bekendste streamingdiensten, al wordt deze niet de meest gebruikte. Het biedt meerdere abonnementen met verschillende voordelen en voordelen. Vanaf 20 augustus worden Paramount Plus met Showtime, Paramount Plus Essential en Paramount Plus met beperkte reclameplannen duurder voor nieuwe abonnees. De prijs van één van hen blijft echter hetzelfde voor huidige abonnees.

Er is een nieuwe prijsverhoging voor Paramount Plus-abonnementen voor 2024

Te beginnen met het Paramount Plus met Showtime-abonnement kost het $ 12,99 per maand (voorheen $ 11,99). Wat betreft het Paramount Plus met beperkt reclameplan: het kost $ 7,99 per maand (was $ 6,99). Ten slotte kost het Paramount Plus Essential-abonnement ook $ 7,99 (was $ 5,99).

Het is vermeldenswaard dat huidige abonnees van het Paramount Plus Essential-abonnement de vorige prijs zullen behouden. Pas als ze naar een andere overstappen, gaan ze de nieuwe prijzen betalen. Aan de andere kant zullen huidige abonnees van Paramount Plus met Showtime en Paramount Plus met een beperkt reclameplan de nieuwe prijzen betalen vanaf hun volgende factuurdatum of na 20 september.

De laatste prijsstijging is groter dan de vorige

Zoals eerder vermeld was er vorig jaar al sprake van een prijsverhoging in de Paramount Plus-abonnementen. Over het geheel genomen waren de kosten van de meeste abonnementen met $ 1 per maand gestegen. Nu zijn er plannen die tot $ 2 kunnen stijgen.

De laatste verhoging maakt deel uit van de strategie van het bedrijf om wat geld terug te krijgen. De aandeelhouders van Paramount Plus waren op de hoogte gebracht van toekomstige stappen om de financiële situatie van het bedrijf te stabiliseren. De bewegingen variëren van het schrappen van banen tot het verhogen van de abonnementsprijzen. Onlangs viel het plan van het bedrijf om te fuseren met Skydance uiteen, wat een enorme klap was.

Thijs Van der Does