Google Foto's krijgt mogelijk een optie om back-ups massaal te verwijderen

Het lijkt erop dat Google Foto's een optie zal toevoegen om back-ups die vanaf een bepaald apparaat zijn gemaakt, massaal te verwijderen. Dit kan u in bepaalde situaties helpen veel cloudruimte (en tijd) te besparen.

Android Authority zag de potentiële nieuwe functie in de nieuwste app-update voor Google Foto's (6.87). Volgens het rapport bevat de code van de app nu regels over een nieuwe optie genaamd 'Back-up ongedaan maken voor dit apparaat'. De tekenreeksen bevatten ook een vrij duidelijke en expliciete beschrijving van hoe de functie werkt. Er staat dat het “alle foto's en video's waarvan een back-up is gemaakt van dit apparaat in Google Foto's zal verwijderen, zonder iets van uw apparaat te verwijderen.”

Met een nieuwe Google Foto's-optie kunt u eenvoudig volledige back-ups verwijderen

Momenteel biedt Google Foto's geen opties voor het massaal verwijderen van back-ups van een bepaald apparaat. Hiermee kunt u alleen kiezen welke mappen op uw apparaten naar uw account worden geüpload. Nu hebt u de mogelijkheid om per ongeluk gemaakte back-ups te verwijderen door altijd de automatische back-upfunctie te gebruiken. U kunt ook eenvoudigweg alle cloudruimte vrijmaken die wordt ingenomen door bestanden waarvan een back-up is gemaakt vanaf een vorig apparaat. Alles in een paar tikken en wanneer je maar wilt. Dit laatste is vooral handig als u om de een of andere reden vaak van telefoon wisselt.

De potentiële nieuwe functie van Google Foto's is nog niet functioneel. Voorlopig zijn er alleen strings die de naam ervan vermelden en hoe deze zal werken. Het is nog niet bekend wanneer Google de optie ‘Back-up ongedaan maken voor dit apparaat’ voor iedereen gaat implementeren. Laten we hopen dat het niet te lang duurt voordat het aankomt. Het hebben van meer opties als het gaat om het vrijmaken van cloudruimte of het simpelweg beheren van hoe u back-ups maakt, zal een welkome aanvulling zijn.

Houd er ook rekening mee dat potentiële nieuwe functies die in de broncode worden gedetecteerd, niet altijd de doorslag geven. De strings voor de optie om back-ups massaal te verwijderen zijn echter beschikbaar in de stabiele versie van de Google Foto's-app. Dit maakt een massa-implementatie iets waarschijnlijker.

Thijs Van der Does