Moto Tracker ontvangt TDRA-certificering, lancering is aanstaande

Sinds Apple zijn AirTag, een digitaal volgapparaat, introduceerde, komen steeds meer merken zoals Samsung met hun eigen volgapparatuur. Motorola is de volgende in de rij. De aanstaande Moto Tag, een volgapparaat, werd vóór de officiële lancering vermeld op de TDRA-certificeringswebsite van de VAE.

Het aankomende trackingapparaat van Motorola, vermeld op TDRA

Volgens het rapport van MySmartPrice is de aankomende Moto Tag onlangs gecertificeerd op de certificeringswebsite van de Telecommunications and Digital Government Regulatory Authority (TDRA) van de VAE. Volgens de website is het modelnummer van de gadget XT2445-1. Het staat vermeld onder de organisatienaam van het moederbedrijf Lenovo. Motorola wordt vermeld in de vorm van fabrikant.

De certificering geeft geen details over de gadget. Bovendien zijn er geen prominente lekken of geruchten beschikbaar op internet. Daarom is het voor ons bijna onmogelijk om commentaar te geven op iets dat daarmee verband houdt.

Moto-tag op TDRA
Beeldcredits – MySmartPrice

Moto Tag zal felle concurrentie opleveren voor Apple AirTag

Op dit moment zijn er slechts twee grote merken die volgapparatuur op de markt produceren en verkopen. Samsung en Apple hebben bijna een duopolie op de markt. Maar daar komt binnenkort een einde aan, want Motorola komt ook met zijn trackerapparaat, de Moto Tag.

Nou ja, naast Samsung en Apple zijn er een aantal regionale spelers die ook tracking-apparaten produceren. De wereldwijde aanwezigheid van deze merken is echter niet zo groot als die van Samsung en Apple. Deze hele marktsituatie op dit moment vergroot niet alleen de concurrentie voor Moto Tag, maar ook voor andere merken.

We moeten wachten tot we meer te weten komen over de specificaties en kenmerken van de komende Moto Tag voordat we een oordeel vellen. Het zal ook erg interessant zijn om te zien of het het Find My Device-netwerk gebruikt of zijn systeem laat functioneren.

Thijs Van der Does