Google brengt helderder scherm naar de Pixel Watch 3

De Pixel Watch-serie is een favoriet onder Pixel-liefhebbers en dat zal waarschijnlijk zo blijven met de Pixel Watch 3, vooral als een nieuw gerucht over de helderheid van het scherm van het apparaat waar blijkt te zijn. Net als bij smartphones kan de helderheid van het scherm van een smartwatch een groot probleem zijn voor sommige gebruikers. Vooral als het niet helder genoeg is om in direct zonlicht te zien. Bij volledige helderheid is dit niet voor iedereen een probleem, en zeker niet bij elke smartwatch. Dat betekent echter niet dat er op dit gebied geen verbeteringen mogelijk zijn.

Gelukkig lijkt het erop dat Google een aantal van deze verbeteringen aan de Pixel Watch 3 gaat doorvoeren die de Pixel Watch 2 nog miste. Zelfs na al zijn opvallende upgrades. En volgens een nieuw rapport is de helderheid van het scherm een ​​van de gebieden waarop Google het horloge gaat verbeteren.

De Pixel Watch 3 krijgt onder andere een betere helderheid van het scherm

Of de helderheid van het scherm van de Pixel Watch 2 je nu stoorde of niet, feit blijft dat het wel een tikje helderder had gekund. Het lijkt erop dat Google dit ook heeft opgemerkt en deze aanpassing gaat doorvoeren met het aankomende horloge. Een nieuw rapport van Android Authority suggereert dat dit een van de weinige upgrades is die gebruikers kunnen verwachten wanneer de smartwatch wordt gelanceerd.

Dit is ook geen kleine upgrade. Het rapport stelt dat Google de helderheid van het scherm verhoogt naar 2.000 nits. Dat is uitzonderlijk helder als je bedenkt dat dit het dubbele is van de helderheid van het scherm van de Pixel Watch 2. En ruim boven de helderheid van het scherm van sommige huidige smartphones. Bovendien zou het scherm van de Pixel Watch 3 ook kleinere randen moeten hebben. Het horloge van vorig jaar had randen van 5,5 mm, maar Google brengt dit terug naar 4,5 mm met de Pixel Watch 3.

Bovendien zal dit het geval zijn voor beide modellen van het horloge. Dus ongeacht welke maat u kiest (41mm of 45mm), u krijgt meer bruikbaar display vastgoed.

Verwacht nieuwe kleuren en een grotere batterij voor het grotere horloge

Verbeteringen van de helderheid van het scherm zijn één ding, maar als er iets is wat de Pixel Watch echt nodig heeft, is het een batterij die langer meegaat. De standaard 41mm Pixel Watch 3 krijgt geen grotere batterij. Hij blijft hetzelfde met een batterijcapaciteit van 310mAh die de Pixel Watch 2 heeft. De grotere 45mm Pixel Watch 3 zou echter naar verluidt een batterij van 420mnAh krijgen. We kunnen niet met zekerheid zeggen hoe lang dit de batterijduur zal verlengen.

Maar de kans is groot dat het langer meegaat dan de 24 uur batterijduur van de Pixel Watch 2. En dat is hard nodig. Er gaan ook geruchten dat de Pixel Watch 3 ultrabreedbandondersteuning krijgt, een detail dat gisteren voor het eerst uitlekte. Wat betreft kleuropties is het altijd fijn om meer keuzes te hebben. De Pixel Watch 3 introduceert nieuwe kleuren voor consumenten, waaronder een nieuwe Rose Quartz-bandoptie en een nieuwe Hazel-kastoptie die met een Hazel-band wordt geleverd. Er is ook een nieuwe animatie die gebruikers zouden moeten zien als ze het horloge aanzetten, die je hieronder kunt zien.

Thijs Van der Does