Spotify-podcastshows bieden luisteraars nu de mogelijkheid om commentaar achter te laten

Spotify biedt luisteraars nu de mogelijkheid om reacties achter te laten op hun favoriete podcasts. Op deze manier hebben podcasters meer opties om met hun publiek te communiceren. Tot nu toe konden makers dit alleen doen door enquêtes en Q&A’s te plaatsen. Dit brengt de gebruikerservaring een beetje dichter bij die van YouTube.

YouTube heeft laten zien dat het toestaan ​​van reacties op multimediacontent een nuttig hulpmiddel kan zijn om het publiek te behouden. Hoewel YouTube een videogebaseerd platform is, zijn er ook podcastmakers die hun shows uploaden. Het commentaarvak op video’s wordt vaak een ontmoetingspunt voor zowel fans als makers, en start gesprekken over de content waaraan iedereen kan deelnemen.

Nu kunt u reacties achterlaten op uw favoriete Spotify-podcastshows

Het lijkt erop dat Spotify een soortgelijk effect wil veroorzaken door reacties op podcastshows of -afleveringen in te schakelen. De functie is standaard uitgeschakeld, dus podcasters moeten de reacties één voor één goedkeuren. Dit is vergelijkbaar met een van de reactie-instellingen die YouTube aan makers biedt. Makers kunnen ook kiezen welke afleveringen van hun shows luisteraarsreacties toestaan. Ze kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om reacties volledig uit te schakelen, zoals voorheen.

Vanaf vandaag (9 juli) kunnen makers met de Spotify for Podcasters web-app reacties en instellingen voor hun shows beheren. Binnenkort kunnen ze dat ook doen via een verbeterde Spotify for Podcasters-app, waarvan de uitrol geleidelijk zal plaatsvinden.

De uitrol van reacties voor Spotify-podcasts zal ook geleidelijk verlopen, dus het zal niet meteen voor iedereen beschikbaar zijn. De eerste makers zullen het vanaf vandaag beginnen te ontvangen, zonder regionale beperkingen. De laatste tijd hecht het bedrijf veel belang aan zijn podcasts en pronkt het ook met de enorme groei van videopodcasts die beschikbaar zijn op Spotify. Hoewel de blogpost het niet specificeert, zullen de reacties waarschijnlijk ook beschikbaar zijn voor videopodcasts.

De vernieuwde Spotify for Podcasters-app zal makers helpen groeien

Een video die door het bedrijf is gepost, toont enkele van de nieuwe functies die de bijgewerkte Spotify for Podcasters-app makers zal bieden. Deze omvatten het liken en beantwoorden van opmerkingen vanaf elke locatie, het bijhouden van groeistatistieken en het controleren van belangrijke gegevens over hun publiek (zoals geografische locatie) om hun content te verbeteren.

Thijs Van der Does