Amazon heeft zijn schattige Astro-robot voor bedrijven stopgezet

Amazon heeft zojuist zijn Astro for Business-project stopgezet. De kleine huisrobot kreeg eind 2023 een ‘Business’-versie. Deze was ontworpen voor betere videobewaking en geavanceerde assistentie. Het lijkt er echter op dat dit niet zo goed is gegaan als het bedrijf had verwacht.

Astro werd geboren als een thuisrobot met autonome beweging. Het apparaat combineert huisbewaking, beheer op afstand en een virtuele assistent met Alexa. Het ontwerp van de robot zou een huisdier nabootsen, dus het is ook een beetje schattig. Het ondersteunt zelfs een goede variëteit aan “gezichtsuitdrukkingen”, wat het meer leven geeft. Enige tijd later zag Amazon potentieel in het aanbieden van een “voor bedrijven”-versie van het product.

Amazon zal op 25 september alle Astro for Business-eenheden loskoppelen

Astro for Business bood meer opties voor monitoring en assistentie vergeleken met de Home-versie. Dat gezegd hebbende, zal Amazon het product vanaf 25 september stopzetten. Blijkbaar is het niet mogelijk om een ​​”Business”-model om te zetten naar een “Home”-model, dus de enige optie is om het weg te gooien. Amazon-woordvoerder Courtney Ramirez zei dat kopers van Astro for Business een gratis verzendlabel ontvangen om hun recycling te vergemakkelijken.

Het is het vermelden waard dat deze ontwikkeling niet betekent dat Amazon werknemers zal ontslaan. Hoewel Amazon Astro for Business is stopgezet, leeft de Home-versie voort. Sterker nog, het bedrijf zegt dat ze “enthousiast zijn over de thuiservaringen die we voor Astro bedenken.” Ondertussen ontvangen kopers van Astro for Business ook een volledige terugbetaling plus $ 300 Amazon-tegoed.

Thuisversie nog steeds in leven; verbeteringen in ontwikkeling

De eerste Astro for Home-kopers betaalden $ 1.000 voor de robot. Later steeg de prijs naar $ 1.449,99, en werd deze nog eens verhoogd naar 1.599,99. Als u een gebruiker bent van de Home-versie, lijkt het erop dat u niet bang hoeft te zijn voor een mogelijke stopzetting. Sterker nog, een lek van vorig jaar noemde enkele van de mogelijke verbeteringen die het zou kunnen krijgen. Deze omvatten een verbeterd geheugen en begrip, detectie van potentiële gevaren op de vloer en meer.

Thijs Van der Does