De vergrendelde map van Google Foto’s is nu gemakkelijker te vinden

De Google Photos-app krijgt een tweak waarmee je je vergrendelde map sneller kunt vinden. Deze is nu beschikbaar in minder tikken vanaf de “Library”-tap. Google heeft ook de “Utilities”-snelkoppelingsfuncties naar een andere locatie verplaatst.

Zoals de naam al doet vermoeden, kunt u met de Locked Folder foto’s en video’s opslaan die u niet toegankelijk wilt maken voor anderen. Content die u in deze map opslaat, is niet beschikbaar in een andere map in de app. Ze verschijnen zelfs niet tussen de resultaten van de zoekbalk van Google Photos. Natuurlijk, zelfs als iemand anders de map vindt, moet hij of zij zich verifiëren met een toegangscode.

Nieuwe locatie van vergrendelde map van Google Foto’s maakt toegang sneller

Nu is de vergrendelde map beschikbaar via de snelkoppelingen van Google Photos voor snellere toegang. Het vervangt de “Hulpprogramma’s” en wordt weergegeven naast “Favorieten”, “Archief” en “Prullenbak”. Voorheen kon je de map vinden door naar het tabblad Bibliotheek > Hulpprogramma’s > Je bibliotheek organiseren te gaan. Het is mogelijk dat sommige mensen de voorkeur geven aan de vorige locatie van de optie, omdat het bestaan ​​van de map beter wordt verborgen. De nieuwe aanpak is echter in lijn met de webversie van Google Photos, waar de vergrendelde map beschikbaar is naast alle andere hoofdopties.

Wat betreft de functies die eerder beschikbaar waren in “Utilities”, kunt u ze nu gebruiken door op de “+”-knop naast uw profielfoto te tikken. Daar ziet u twee hoofdsecties: “Create” (Album, Collage, Highlight video, Cinematic photo, Animation) en “Get photos” (met tools om foto’s te delen of ze van andere plaatsen te importeren).

De nieuwe gebruikersinterface is beschikbaar in de Google Photos Android-app met de 6.89-update (ook op iOS). Eerder had het bedrijf al de optie ‘Synchroniseren’ toegevoegd voor je vergrendelde map. Deze optie, zoals de naam al doet vermoeden, zorgt ervoor dat je vergrendelde map beschikbaar is op al je apparaten. ‘Synchroniseren’ voorkomt situaties zoals het per ongeluk verliezen van de inhoud na het migreren van apparaten zonder eerst een back-up te hebben gemaakt.

Thijs Van der Does