Chrome voor Android kan binnenkort automatisch sitemachtigingen intrekken

Google’s Chrome is de populairste internetbrowser op zowel desktop- als mobiele platforms. Het biedt een van de beste browserervaringen die je vandaag de dag op bijna alle apparaten kunt vinden. De zoekmachinegigant blijft de gebruikerservaring verbeteren door voortdurend nieuwe functies toe te voegen aan de populaire browser. Google test nu een nieuwe Chrome-functie voor Android, die automatisch sitemachtigingen intrekt om de algehele beveiliging te verbeteren.

De nieuwe functie van Chrome voor Android zal automatisch websitemachtigingen intrekken om de beveiliging te verbeteren

Volgens de X-gebruiker @Leopeva is de aankomende functie momenteel beschikbaar in de nieuwste build van de Chrome Canary-versie. Volgens de bron zal de nieuwe Chrome-functie voor Android-apparaten automatisch websitemachtigingen intrekken om de beveiliging te verbeteren. Met deze functie kunnen gebruikers Chrome de optie geven om automatisch machtigingen in te trekken van sites die ze niet vaak bezoeken.

De screenshot die de bron deelde, suggereert dat de nieuwe functie beschikbaar zal zijn op de pagina Site-instellingen van Chrome. Deze kan eenvoudig worden in- of uitgeschakeld. Wanneer deze is ingeschakeld, trekt Chrome voor Android automatisch de machtigingen in die gebruikers hebben verleend aan websites die ze onlangs niet hebben bezocht. Dit zal in wezen de privacy van de gebruikers verbeteren. Het zal er ook voor zorgen dat de sites de machtigingen die de gebruikers eerder hebben verleend, niet kunnen misbruiken.

Het is de moeite waard om te vermelden dat deze functie al geruime tijd beschikbaar is op Chrome voor desktops. Het is echter de eerste keer dat we het zien worden getest op zijn Android-tegenhanger, in ieder geval in de Canary-build.

Het is nog niet duidelijk wanneer Google de nieuwe functie voor Android- of iOS-apparaten gaat uitrollen. Omdat het echter beschikbaar is in de Canary-versie, zou het niet lang moeten duren voordat het de Stable Channel-gebruikers bereikt.

Chrome voor Android krijgt ook een andere functie om u te helpen inactieve tabbladen te beheren

Bovendien krijgt Chrome voor Android binnenkort nog een andere belangrijke functie. De komende functionaliteit zal gebruikers helpen om inactieve tabbladen op te ruimen en te beheren. Het zal inactieve tabbladen automatisch beheren en verwijderen. Gebruikers hebben de mogelijkheid om te bepalen of inactieve tabbladen automatisch worden gesloten na 60 dagen.

De functie is al live in de Chrome Canary-versie voor Android. Naar verwachting is deze beschikbaar voor alle gebruikers in de komende Chrome-updates.

Thijs Van der Does