Adobe Acrobat AI-chatbot maakt nu analyse van meerdere documenten mogelijk

Na smartphonemakers als Google en Samsung heeft Adobe in februari ook kunstmatige intelligentie aan Acrobat toegevoegd, waardoor je gemakkelijker en efficiënter informatie kunt vinden. Het biedt u door AI gegenereerde samenvattingen van uw document en een chatbot die uw vragen kan beantwoorden.

De AI-chatbot in Acrobat zal binnenkort in staat zijn om meerdere documenten te analyseren

Nu wordt de AI-assistent nuttiger met extra mogelijkheden. Vanaf morgen biedt de AI-aangedreven chatbot in Acrobat analyse van meerdere documenten. Het betekent de mogelijkheid om meerdere documenten tegelijk te analyseren. In de praktijk kan het onderzoek en gegevensanalyse stroomlijnen voor verschillende documenttypen, waaronder pdf-, Word- en PowerPoint-bestanden.

Adobe heeft een conversatie-engine geïntegreerd in de workflows van Reader en Acrobat. Een van de functies die door deze toevoeging mogelijk worden gemaakt, is ‘Insights Across Documents’. Hiermee kunnen gebruikers informatie uit meerdere documenten halen en samenhangende inhoud creëren.

Naast “Insights Across Documents” biedt Acrobat ook verbeterde mogelijkheden voor het transcriberen van vergaderingen. Het helpt gebruikers automatisch samenvattingen van virtuele vergaderingen te genereren, waarbij de belangrijkste onderwerpen, kernpunten en actiepunten worden benadrukt. Zo kunnen alle deelnemers op de hoogte blijven, zelfs als ze de bijeenkomst missen.

Er zal in de toekomst ook een AI-aangedreven functie voor het genereren van afbeeldingen zijn. Het beeldgeneratiemodel zal naar verluidt worden aangedreven door het Adobe Firefly Image 3 Model.

Afbeeldingsgerelateerde functies in Acrobat

De integratie van een afbeeldingsmodel in Acrobat biedt twee functies: 'Afbeelding bewerken in Acrobat' en 'Afbeelding genereren in Acrobat'. Zoals de naam al doet vermoeden, biedt de eerste functionaliteiten zoals Generatief vullen, Achtergrond verwijderen, Wissen en Bijsnijden. Met deze functionaliteiten kan de gebruiker de afbeeldingen in een document eenvoudig bewerken binnen Acrobat.

Naast de beeldbewerkingsfunctie zal de functie “Afbeelding genereren in Acrobat” de mogelijkheden en de algehele gebruikerservaring van Acrobat naar een geheel nieuw niveau tillen. Gebruikers kunnen hun fantasie werkelijkheid maken met afbeeldingen in een document in Acrobat. Volgens Adobe is de generatieve afbeeldingsfunctie ontworpen om documenten snel en moeiteloos te verbeteren met unieke beelden.

Hun doel is om het voor gebruikers gemakkelijker te maken om visueel aantrekkelijke inhoud te creëren zonder dat daarvoor uitgebreide creatieve expertise nodig is. “Met de nieuwe mogelijkheden van Firefly en AI Assistant in Acrobat kan iedereen de informatie in zijn digitale documenten snel en eenvoudig omzetten in bruikbare inzichten en visueel aantrekkelijke inhoud”, zegt Abhigyan Modi, senior vice president van Adobe Document Cloud.

Thijs Van der Does