Nieuwe Nest Thermostat onderweg met Project Soli op sleeptouw, zo blijkt uit de FCC-aanvraag

Google bereidt zich waarschijnlijk voor op de herfstlancering van nieuwe producten, waaronder doorgaans nieuwe smartwatches en smartphones. Maar dit jaar kunnen we een nieuwe Nest Thermostat verwachten. Een nieuwe FCC-aanvraag laat een nieuw product van Google zien dat een beetje interessant is. Het laat zien dat het Project Soli heeft – het Radar-project van Google dat van korte duur was in de Pixel 4 en Pixel 4 XL. Wat veel mensen doet afvragen wat het eigenlijk zou kunnen zijn.

Echter, 9to5Google verbindt de punten dat dit waarschijnlijk de nieuwe Nest Thermostat is. Dit product heeft het modelnummer GJPQ8U en beschikt over zowel WiFi als Bluetooth-radio's. Interessant genoeg ondersteunt hij ook 2,4 GHz en 60 GHz, dezelfde banden die de laatste Nest Thermostat in 2020 ondersteunde.

Voor degenen die het misschien zijn vergeten: Google heeft Soli eerder op een Nest Thermostat gebruikt. De huidige Nest Thermostat gebruikt Soli zelfs om het scherm te verlichten wanneer je de thermostaat nadert. Het werd ook gebruikt voor Thuis- en Uit-routines.

Het is onwaarschijnlijk dat dit een nieuw smartdisplay of smartwatch is

Andere producten die dit hadden kunnen zijn, zijn een smartdisplay of een smartwatch. We hebben de afgelopen week veel lekken gezien van de Pixel Watch 3, waaronder een grotere Pixel Watch 3 XL. Maar hierdoor ontbreken nogal wat radio's en andere sensoren die een smartwatch nodig zou hebben. Dat geldt ook voor een smartdisplay.

Een andere hint hier is dat het FCC-label met een laser op het product is geëtst. Dat is vrij zeldzaam voor Nest Displays en smartwatches, maar het is vrij gebruikelijk voor smart home-producten zoals slimme thermostaten. Dit voegt nog meer waardering toe aan het feit dat dit een nieuwe Nest Thermostat is.

Helaas is dit waarschijnlijk een vernieuwing van de Nest Thermostat van $ 129 uit 2020 en niet een nieuwe Nest Learning Thermostat. Die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2011 en het huidige model in 2015 in de verkoop ging. Het is dus onnodig om te zeggen dat het tijd is voor een nieuw model, Google. Die thermostaat is zo oud dat Nest een onafhankelijk bedrijf was toen het uitkwam.

Thijs Van der Does