Acer SpatialLabs Eyes 3D-stereocamera

De nieuwe SpatialLabs Eyes-camera van Acer brengt 3D-opwinding in uw fotografie

Acer heeft deze week een aantal leuke nieuwe producten meegenomen naar Computex 2024 in Taiwan, waaronder de nieuwe SpatialLabs Eyes, een 3D-stereocamera die is ontworpen voor 3D-fotografie, maar ook perfect is voor het maken van content.

Of u nu nieuw bent op het gebied van 3D-fotografie of er al ervaring mee heeft, volgens Acer is de SpatialLabs Eyes een gebruiksvriendelijke camera waarmee u uw foto's en video's tot leven kunt brengen. Het beschikt over 8 MP per oog en een ingebouwde selfiespiegel om u te helpen de perfecte selfie-opnamen te maken. Acer is van plan deze camera in het derde kwartaal te lanceren voor $ 549. Hoewel we nog niet de kans hebben gehad om de camera te gebruiken, trok hij onze aandacht dankzij het compacte karakter en de opwindende 3D-functies. Daarom verdiende hij een Best of Computex 2024-onderscheiding van Android Headlines.

Richten-en-schieten-fotografie wordt leuker met de SpatialLabs Eyes-camera

Point-and-shoot-fotografie bestaat al eeuwen en het voelt alsof er weinig vooruitgang is geboekt als het gaat om leuke nieuwe functies of ervaringen. De nieuwe SpatialLabs Eyes-stereocamera van Acer brengt daar verandering in. Om te beginnen is dit een compactcamera. Hij is klein genoeg om in je zak te passen. Toch is hij niet zo klein dat je het vervelend zou vinden om te gebruiken. Bovendien heeft Acer hem weerbestendig ontworpen. Dat betekent dat je hem zelfs bij lichte regen moet kunnen gebruiken.

Hoewel je de camera out-of-the-box kunt gebruiken zonder te rommelen met instellingen, beschikt hij wel over een handmatige modus. Mocht u meer controle willen over uw beelduitvoer, dan kunt u nogal wat zaken aanpassen. ISO-, witbalans- en sluitertijdinstellingen zijn allemaal beschikbaar om naar wens aan te passen.

Bovendien kun je hem naast foto's ook gebruiken voor het vastleggen van 3D-video. Naast de camera zal het in het derde kwartaal ook ondersteuning bieden voor videoconferentie-apps zoals Zoom, Google Meet en Microsoft Teams. Acer zegt dat de “zorgvuldig gekalibreerde lensuitlijning en het geavanceerde optische systeem het mogelijk maken om onderwerpen met grotere 3D-diepte en detail te fotograferen.” Om het maximale uit deze camera te halen, heb je een SpatialLabs-laptop of -monitor nodig. Als je er eerder geen wilde, wil je er nu waarschijnlijk wel een.

Weet je nog dat we zeiden dat dit gemakkelijk te gebruiken was? Nou, het wordt gemakkelijker dan alleen maar richten en schieten. Er zit een behoorlijk groot touchscreen aan de achterkant voor interactie tussen menu en instellingen. Het ondersteunt microSD-kaarten voor opslag en weegt ook slechts ongeveer 220 gram. Acer heeft de grenzen verlegd met coole nieuwe producten en de SpatialLabs Eyes 3D-stereocamera is daar het nieuwste voorbeeld van. Daarom hebben we het de Best of Computex 2024-prijs toegekend.

Thijs Van der Does