YouTube Premium-abonnees krijgen 5 nieuwe functies

Vanaf vandaag krijgen YouTube Premium-abonnees nieuwe functies om uit te proberen. Naast het verwijderen van advertenties biedt het Premium-abonnement ook een aantal exclusieve functies om het aantrekkelijker te maken en uw ervaring te verbeteren.

Het YouTube-team heeft maximaal vijf nieuwe functies voor het Premium-niveau bevestigd, waarvan er drie experimenteel zijn. Dit betekent dat er twee zijn met het label ‘stabiel’, terwijl de andere drie optioneel zijn en zelfs problemen kunnen opleveren tijdens het testen ervan.

Dit zijn de nieuwe stabiele functies van YouTube Premium

Te beginnen met de nieuwe stabiele functies voor YouTube Premium, is er een nieuwe knop ‘Vooruit springen’ die verschijnt wanneer je dubbeltikt op een video om seconden vooruit te springen. YouTube gebruikt AI en communitygegevens om de beste delen van de video te bepalen. Met de nieuwe knop kunt u rechtstreeks naar die onderdelen springen. Deze functie is nu beschikbaar op Android, terwijl iOS deze in de komende weken zal ontvangen.

Dan is er nog een langverwachte functie: picture-in-picture-ondersteuning voor Shorts. In principe kun je Shorts nu minimaliseren in een zwevend venster terwijl je andere apps gebruikt. Deze is al lange tijd beschikbaar in gewone video’s. Het is dus verrassend dat het zo lang heeft geduurd voordat Shorts er was. Hoe dan ook, Shorts stopt niet meer met spelen wanneer je naar een andere app overschakelt.

Er zijn ook experimentele functies

Nu is het tijd voor de experimentele functies, te beginnen met de implementatie van Smart Downloads voor Shorts. De functie werkt hetzelfde als bij normale video’s, door Shorts op de achtergrond te downloaden die u mogelijk interesseren, afhankelijk van uw smaak. Dit stelt u in staat om ze offline te bekijken wanneer u geen internetverbinding beschikbaar hebt.

Er is ook ‘Conversational AI’, een door AI aangedreven chatbot. Deze chatbot is verre van zo krachtig als Gemini, maar pretendeert dat ook niet te zijn. Het is erop gericht u informatie te bieden met betrekking tot de video’s. Het verbetert ook de zoekervaring binnen het platform terwijl natuurlijke taal wordt gebruikt. Het beste is dat je het op elk moment kunt gebruiken, zonder het afspelen van de video te stoppen.

Ten slotte is er een herontwerp van de Watch Page, die nu optioneel is. Het bedrijf had het nieuwe ontwerp eerder op een gedwongen manier geïmplementeerd voor een sectie gebruikers. Vanwege de terugslag kunt u nu echter zelf beslissen of u meedoet aan de test.

Thijs Van der Does