YouTube begint hardhandig tegen premiumabonnementen die met VPN’s zijn gekocht

YouTube heeft hardhandig opgetreden tegen YouTube Premium-abonnees die VPN’s gebruikten om het advertentievrije abonnement aan te schaffen. Het videodeelplatform handhaaft zijn beleid in wezen strikt.

Heeft YouTube toegegeven dat het is begonnen met het opzeggen van abonnementen?

YouTube heeft officieel toegegeven dat het hardhandig is opgetreden tegen abonnees die VPN’s gebruiken om hun locatie te verbergen. De actie is gericht op YouTube Premium-abonnees die een VPN gebruiken om een ​​abonnement af te sluiten.

YouTube heeft niet categorisch toegegeven dat het begonnen is met het opzeggen van abonnementen. Het bedrijf bevestigde echter tegenover TechCrunch dat het over systemen beschikt om het ware land van een abonnee te bevestigen.

Meer specifiek kan YouTube “detecteren wanneer een abonnee liegt over het land waar hij zich heeft aangemeld, en het systeem zal de gebruiker vragen zijn factuurgegevens bij te werken.” Sprekend over het afdwingen van het beleid van het bedrijf, zei een YouTube-woordvoerder:

“Om de meest nauwkeurige plannen en aanbiedingen te bieden die beschikbaar zijn, hebben we systemen om het land van onze gebruikers te bepalen. In gevallen waarin het land van aanmelding niet overeenkomt met waar de gebruiker YouTube bezoekt, vragen we leden om hun factuurgegevens bij te werken naar het land waar ze momenteel wonen.’

Heeft YouTube hardhandig opgetreden tegen Premium-abonnees die VPN’s gebruiken?

We hebben onlangs gemeld dat YouTube mogelijk is begonnen met het opzeggen van premiumabonnementen voor gebruikers die met VPN’s hebben betaald. Het lijkt erop dat het abonnement van meerdere YouTube Premium-abonnees abrupt is opgezegd.

YouTube zal het officieel niet toegeven, maar volgens PCMag, gaf een ondersteuningsagent van Google aan dat YouTube “de annulering van premiumlidmaatschappen heeft geïnitieerd voor accounts waarvan is vastgesteld dat ze de landinformatie over het aanmeldingsland hebben vervalst.” Volgens de agent zijn de annuleringen onlangs begonnen. Gebruikers die de regel overtreden, krijgen een e-mail en een in-app-melding dat hun plannen zijn geannuleerd, voegde de agent eraan toe.

Met een VPN kan een internetgebruiker zijn locatie verbergen. Bovendien stellen dergelijke diensten gebruikers ook in staat de beperkingen te omzeilen die zijn opgelegd door het land waar ze wonen. In het geval van YouTube gebruikten bepaalde gebruikers VPN’s om YouTube Premium-abonnementen te kopen.

Onnodig te zeggen. YouTube heeft een regionaal prijssysteem. Dit betekent dat het betalen van Premium afhankelijk van de regio goedkoper of duurder is.

YouTube kampt al geruime tijd met adblockers. Het bedrijf begon zelfs gebruikers te bestraffen die adblockers gebruiken. De nieuwste zet lijkt nog een tactiek die gebruikers van streek zou kunnen maken.

Thijs Van der Does