Galaxy Buds 3-hoes lekt hints die Samsung heeft geïnspireerd door de AirPods Pro-hoes

Samsung zou volgende maand de Galaxy Buds 3-oordopjes kunnen lanceren. Een paar afbeeldingen die op internet zijn gelekt, suggereren dat Samsung mogelijk geïnspireerd is door de ontwerpfilosofie van Apple. Bij nadere beschouwing blijkt echter dat Samsung mogelijk een mainstream en populair ontwerp heeft aangenomen.

Komt het Samsung Galaxy Buds 3 hoesje je bekend voor?

De nieuwste versie van de in-ear, Truly Wireless (TWS) oordopjes van Samsung, genaamd de Galaxy Buds 3, zou binnenkort naast nieuwe opvouwbare modellen en smartwatches moeten verschijnen. Er beginnen al geruchten en lekken over de Galaxy Buds 3 binnen te komen.

Een nieuw lek bevat twee afbeeldingen, naar verluidt afkomstig van Coupang, een Koreaanse retailwebsite. Deze afbeeldingen suggereren naar verluidt dat de Samsung Galaxy Buds 3 al een speciale vermelding heeft. Hoewel de vermelding een tijdelijke aanduiding zou kunnen zijn, bevat deze twee afbeeldingen van de TWS-oordopjes.

Deze afbeeldingen suggereren dat Samsung mogelijk een compleet nieuw ontwerp heeft aangenomen voor de Galaxy Buds 3. In plaats van het heersende ‘bonen’-ontwerp heeft Samsung mogelijk gekozen voor een rechthoekig ontwerp voor de behuizing, die nu een transparant deksel heeft.

Het nieuwe ontwerp is behoorlijk praktisch omdat gebruikers hiermee visueel kunnen bevestigen of de case de oordopjes bevat wanneer deze niet in gebruik is. Vorige generaties boden dit gemak niet. De case zorgt nu voor een betere plaatsing van de oordopjes, die nu in hun sleuf schuiven. Bovendien lijkt, zoals we eerder hadden gemeld, elk oordopje een langere steel te hebben.

Sommige recente geruchten beweren dat Samsung het uiterlijk en het ontwerp van de oordopjes heeft veranderd. Het laatste lek suggereert echter dat het bedrijf mogelijk de behuizing waarin de oordopjes zitten, heeft gewijzigd.

Wanneer lanceert Samsung zijn nieuwste in-ear TWS-oordopjes?

Het Samsung Galaxy Unpacked Summer 2024-evenement staat gepland voor 10 juli 2024. Het bedrijf zal naar verwachting een hele reeks next-gen-producten aankondigen. De oordopjes zouden ongetwijfeld een onderdeel zijn van het evenement.

Als de gelekte beelden kloppen, zullen de Samsung Galaxy Buds 3 en het hoesje voor deze oordopjes zeker veel aandacht trekken. Het ontwerp is echter niet baanbrekend. Verschillende accessoirefabrikanten hebben producten die er hetzelfde uitzien.

Het nieuwe ontwerp van de behuizing is vrij gebruikelijk. Mogelijk heeft Apple dit eerst gebruikt. Verschillende bedrijven hebben het ontwerp echter overgenomen, zij het met enkele kleine ontwerpaanpassingen.

Het gelekte ontwerp is inderdaad praktisch. Sommige gebruikers van sociale media hebben echter aangegeven dat dergelijke doorzichtige deksels gemakkelijk krassen. Het zou interessant zijn om te zien hoe Samsung deze veel voorkomende klacht verzacht.

Thijs Van der Does