Woede-uitbarsting in Jersey, slaapliedje van YouTube en het nee van de EU tegen broccolibundels

Zet je schrap, nieuwshonden! Het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van “Nieuws dat je waarschijnlijk hebt gemist en niet had moeten hebben!” We hebben een wervelwind aan krantenkoppen die de afgelopen week onder de radar zijn gebleven, samengevoegd om je te laten zeggen: ‘Wacht, wat? Wanneer gebeurde dit?” Van illegale wegversperringen voor draadloze giganten tot wie weet wat, deze verzameling houdt je zeker op de hoogte en misschien zelfs een beetje verrast. Dus pak een kopje koffie (of thee, wij oordelen niet), en laten we erin duiken!

Stad in New Jersey blokkeert T-Mobile bij bouw van toren

Een stad in New Jersey gooit een driftbui als een peuter die broccoli weigert omdat het “vies” is. Ze laten T-Mobile geen zendmast bouwen in het gebied omdat het naar verluidt onveilig is, een illegale bewering. En dat terwijl de provider voldoet aan alle wettelijke vereisten voor het opzetten van een telecomfaciliteit, inclusief de limiet voor radiofrequentie-emissie. T-Mobile probeert jullie draadloze netwerkconnectiviteit te verbeteren, stadsmensen. Het zal de toren zeker niet gebruiken om te communiceren met aliens.

YouTube bereidt een slaaptimer voor om je te laten slapen

Slapelozen verheugen zich! YouTube houdt je misschien eindelijk niet meer de hele nacht gezelschap met een ingebouwde slaaptimer. De muziekversie van YouTube beschikt al over deze functie, dus het is leuk om te zien dat de video-tegenhanger deze kopieert. De nieuwe functie heeft nog geen verwachte aankomsttijd, maar stel je voor dat je in slaap valt met kattenvideo’s zonder dat je bang hoeft te zijn dat je om 3 uur ’s nachts wakker wordt met polkamuziek. Dat is wat het kan doen. Het is alsof je je telefoon op bedtijd zet met een teddybeer. Welterusten!

De EU wil dat Microsoft Teams en Office gescheiden houdt

Microsoft lijkt weer in de problemen te komen met de EU! Deze keer gaat het over de bundeling van Teams met Office-producten. Stel je voor dat je elke dag broccoli in je lunchtrommel krijgt, zelfs als je alleen maar pizza wilt. Dat is een soort situatie die de EU ziet, waarbij Teams naast Office door de strot van gebruikers wordt gedwongen. De EU is bezorgd dat dit Teams een oneerlijk voordeel geeft en de concurrentie beperkt. Microsoft riskeert dus mogelijk een flinke boete als het zijn gedrag niet snel opruimt. Een ‘broccolipizza’ voor de lunch werkt misschien niet.

Google Zoeken gaat terug naar de Goooooooooogle-dagen

Google Search gaat terug naar de tekentafel! Herinner je je nog die eindeloze scroll waarmee je dagenlang resultaten kon zien? Ja, die krijgt de laan uitgestuurd. Vanaf nu klik je weer door pagina’s als een digitale ontdekkingsreiziger van vroeger. Google zegt dat deze verandering ervoor zorgt dat zoekopdrachten sneller laden, maar sommige mensen missen misschien het gemak van die eindeloze scroll. Zie het als een gedwongen breuk met het konijnenhol van zoekresultaten – misschien vind je dan toch sneller wat je zoekt!

Google Zoeken continu scrollen update volgende pagina

Uw Google-recensies worden openbaar gemaakt onder één profiel

Grote broer Google houdt je in de gaten… je reviews! Maak je klaar om internetberoemd (of berucht) te worden, want Google heeft zojuist een nieuwe functie gelanceerd: openbare profielen voor je reviews. Iedereen kan zien of je de nieuwste Nicolas Cage-film een ​​meesterwerk of een ramp vindt. Opscheppen over die 5-sterrenrecensie van “Casablanca”? Je hebt het! Schande om toe te geven dat je stiekem van reality-tv houdt? Oei. Er is een optie om je profiel privé te maken, maar net als die keer plaatste je per ongeluk een selfie die je wilde verwijderen… het internet vergeet nooit.

Je kunt nu je favoriete YouTube-creator ‘hypen’

Let op, YouTube-fanaat! Ben je het zat om alleen maar video’s te liken en te delen? Wil je je een echte beschermheer van de kunst voelen (nou ja, de kunst van kattenfilmpjes)? YouTube test een nieuwe functie genaamd “Hype”. Het maakt van jou een digitale hypemachine, die de nieuwste content van je favoriete makers promoot. Zie het als het overladen van ze met virtuele confetti (waardoor ze meer views krijgen). Het is een win-winsituatie: makers worden ontdekt en jij voelt je belangrijk. Nu moet iemand alleen nog een manier bedenken om virtuele tomaten naar slechte content te gooien…

Apple wil in zijn iPhone-fabrieken mensen vervangen door robots

Ah, Apple en automatisering: een match made in… nou ja, niet bepaald de hemel voor sommigen. Het bedrijf wil zijn iPhone-fabrieken omtoveren tot Terminator 2: Judgement Day. In plaats van vriendelijke mensen, zal een stel robots je iPhone bouwen. Het doel is om minstens de helft van de menselijke werknemers te vervangen door machines. Het goede nieuws: consistente kwaliteitscontrole, misschien zelfs lagere prijzen. Het slechte nieuws: afscheid nemen van sommige menselijke banen, en de kleine kans op een robotopstand. Laten we hopen dat Siri geen ideeën krijgt…

Rimac maakt een Level 4 robotaxi

Maak plaats voor de Bugatti’s en maak plaats voor robotaxi’s! Rimac, het Kroatische bedrijf dat bekendstaat om zijn gestroomlijnde en waanzinnig snelle elektrische supercars, slaat een scherpe bocht in. Stel je voor dat je miljoenen dollars kostende ritten inruilt voor zelfrijdende pod-dingen. Dat is in feite Rimacs nieuwe spelplan. Hun nieuwste project is een Level 4 robotaxi genaamd de Verne, en het is de bedoeling dat deze in 2026 op de weg komt. Dus, laat de droom om een ​​Rimac supercar te bezitten varen (tenzij je een Scrooge McDuck-geldkluis hebt), de toekomst zou kunnen bestaan ​​uit rondgereden worden door een.

Verizon heeft een boete van ruim 1 miljoen dollar opgelegd voor 911-storing

Verizon, het mobiele telefoonbedrijf dat beslist niet wordt gerund door duiven in trenchcoats, blokkeerde 911-oproepen in zes hele Amerikaanse staten bijna twee uur lang! In plaats van paramedici of brandweerlieden te bereiken, kregen abonnees alleen maar rustgevende geluiden van dode lucht. Dit gebeurde enige tijd geleden, maar de koerier kon niet zonder gevolgen ontsnappen. Voor de blunder moest het bedrijf een miljoen dollar ophoesten. Misschien investeren in signaalfakkels voor uw volgende netwerkupgrade, Verizon?

Koreaanse internetprovider installeerde malware op pc’s van klanten

In een zet die zelfs een piraat de wenkbrauwen zou doen fronsen, is de Koreaanse internetprovider KT (ook bekend als Korea Telecom) in de problemen gekomen omdat hij naar verluidt malware op honderdduizenden computers van klanten (meer dan 600.000) heeft geïnstalleerd. Waarom? Om hun torrents te manipuleren, natuurlijk! Praat over een slechte verbinding. Deze ISP besloot een louche route te nemen om een ​​louche praktijk te blokkeren. Ik kan niet wachten om te zien hoe dit in de rechtbank afloopt! Downloadrechtspraak is misschien traag, maar het zou KT hard kunnen raken.

Samsung gaat de geheugenprijzen verhogen, wijt AI daarvoor

De geheugenchips van Samsung zijn plotseling erg gewild, dankzij de bloeiende wereld van AI. Het bedrijf gebruikt dit als excuus om de prijzen op te drijven, wat ongeveer net zo subtiel is als een robot die breakdancet. Stel je voor dat AI een winkel binnenloopt, geheugenchips eist met een robotstem, en dan per ongeluk het inflatiealarm activeert. Dat is in feite wat hier gebeurt. Het lijkt erop dat de AI-overlords van Samsung het meer leren over winstmarges dan over verwerkingskracht!

WhatsApp bereidt een snelkoppeling voor voor antwoorden op videoberichten

WhatsApp lijkt het zat te zijn dat gebruikers maar wat proberen te antwoorden op videoberichten (hé, WhatsApp beweert dat het je berichten niet kan zien). De laatste testupdate zegt: “gooi de tekst weg, reageer gewoon met een video!” Stel je een wereld voor waarin je oma op je vakantieclip reageert met een duimpje omhoog-videobericht – de toekomst is hier, mensen! (Maar wacht misschien nog even met het sturen van die skydivevideo naar je ouders…)

Test voor antwoorden op WhatsApp-videoberichtenTest voor antwoorden op WhatsApp-videoberichten

Thijs Van der Does