Waarom MSP’s in 2024 nog steeds verdrinken in talloze cybersecuritytools

Hoogtepunten

  • Complex gereedschapslandschap: Ontdek het brede scala aan cyberbeveiligingstools die door MSP’s worden gebruikt, waarbij de gemeenschappelijke uitdaging wordt benadrukt van het beheren van meerdere systemen die elkaar qua functionaliteit kunnen overlappen, maar geen integratie hebben.
  • Belangrijkste uitdagingen op het gebied van cyberbeveiliging: Bespreek de belangrijkste uitdagingen waarmee MSP’s worden geconfronteerd, waaronder integratieproblemen, beperkte zichtbaarheid tussen systemen en de hoge kosten en complexiteit van het onderhouden van diverse tools.
  • Effectieve oplossingen en strategieën: Introduceer strategische benaderingen en oplossingen, zoals het consolideren van tools in uniforme platforms om de efficiëntie te verbeteren, de kosten te verlagen en het algehele cyberbeveiligingsbeheer te verbeteren.

Omdat MSP’s voor veel bedrijven de ruggengraat van de IT-beveiliging blijven vormen, is het scala aan tools waarover ze beschikken exponentieel gegroeid. Deze overvloed aan opties is echter niet zonder nadelen. De uitdaging ligt niet alleen in het kiezen van de juiste tools, maar ook in het efficiënt integreren en beheren ervan om een ​​naadloze beveiligingsdekking en operationele efficiëntie te garanderen. Dit artikel gaat in op de belangrijkste tools en software die MSP’s gebruiken en de uitdagingen die gepaard gaan met het hebben van te veel tools.

Waar begint een MSP?

MSP’s vertrouwen op een verscheidenheid aan tools om de IT van hun klanten te beveiligen, de dagelijkse workflows te automatiseren, toegangsrechten te beheren en factureringsprocessen te stroomlijnen.

Maar is het hebben van te veel gereedschap een goede zaak?

In deze blog onderzoeken we de belangrijkste tools en software die MSP’s gebruiken en de uitdagingen die gepaard gaan met het hebben van te veel tools.

De belangrijkste uitdagingen van het hebben van te veel hulpmiddelen

MSP’s hebben veel tools in hun arsenaal.

Er zijn verschillende uitdagingen waarmee een MSP wordt geconfronteerd bij het gebruik van meerdere beveiligingstools.

Uit een recent onderzoek is gebleken dat 36% van de MSP’s meer dan tien cyberbeveiligingstools gebruikt, en dat 30% vier tot vijf leveranciers gebruikt om klantenservice te leveren. Dit zorgt voor een wildgroei aan tools en vergroot het risico op gaten in de beveiligingsdekking, wat tot een inbreuk kan leiden.

Maar dat is niet alles.

Hier zijn enkele andere belangrijke uitdagingen waarmee u rekening moet houden:

  • Integratieproblemen: Integratie tussen verschillende tools kan complex zijn en bepaalde tools werken mogelijk niet samen met andere. Er kan ook een probleem zijn met API-beperkingen in termen van aanpasbaarheid en functionaliteit. Erger nog is dat eventuele wijzigingen die op één tool worden uitgevoerd, bestaande integraties met andere tools kunnen verbreken.
  • Beperkt zicht: Met zoveel tools kan elk van deze tools inzicht bieden in specifieke beveiligingsaspecten, waardoor talloze blinde vlekken ontstaan ​​die van invloed kunnen zijn op de algehele zichtbaarheid. Dit is met name zorgwekkend voor medewerkers van klanten die via onbeveiligde verbindingen toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk en gevoelige gegevens delen, waardoor alle eindpunten een groot risico lopen op een inbreuk.
  • Verhoogde kosten: Elke tool kost u afzonderlijk. MSP’s moeten ook budgetteren voor doorlopend onderhoud en ondersteuning voor elke beveiligingstool en afzonderlijke licentiekosten. Sommige beveiligingstools vereisen mogelijk speciale hardware of infrastructuurbronnen om effectief te kunnen werken. Zoals u kunt zien, stapelen de kosten zich zeer snel op. Dan is er nog het probleem van de ‘vendor lock-in’, die de kosten in de loop van de tijd aanzienlijk kan verhogen.

Dan is er de dreigende gedachte aan een breuk.

Wat gebeurt er bij een inbreuk?

Wie wordt verantwoordelijk gehouden? Is het de MSP? De externe softwareleverancier? Of de klant?

Een cyberverzekering kan u helpen uw bedrijf tegen dergelijke incidenten te beschermen en alle digitale activa veilig te houden, ongeacht welke tools en softwarediensten u gebruikt. Laat niets aan het toeval over.

Alerte vermoeidheid: te veel gereedschap, te veel lawaai

Omdat MSP’s voor hun dagelijkse werkzaamheden afhankelijk zijn van zoveel op zichzelf staande cyberbeveiligingstools, worden ze belast met een overweldigend aantal waarschuwingen en grote hoeveelheden gegevens die moeten worden verwerkt en geanalyseerd. Deze stroom aan informatie leidt vaak tot waarschuwingsmoeheid, waarbij kritische waarschuwingen verloren gaan te midden van een zee van meldingen, waarvan er vele vals-positieven kunnen zijn.

Alertheidsmoeheid kan aanzienlijke vertragingen in de responstijden veroorzaken, waardoor kritieke kwetsbaarheden mogelijk onopgemerkt blijven totdat zich een potentiële inbreuk voordoet. Door cyberbeveiligingstools te consolideren in een verenigd platform kunnen MSP’s hun activiteiten stroomlijnen, waarschuwingsmoeheid verminderen en hun vermogen verbeteren om effectief te reageren op opkomende bedreigingen. Dit is precies waar Guardz het beste in is.

Guardz Unified Cybersecurity Platform: een game-changer voor MSP’s

Guardz helpt wildgroei van tools voorkomen door MSP’s een gecentraliseerd overzicht te bieden van alle kritieke risico’s vanuit één enkel scherm. Het uniforme cyberbeveiligingsplatform van Guardz omvat e-mailbeveiliging, eindpuntbeveiliging, veilig surfen op het web, phishing-simulatie, DLP, cyberverzekering en meer om u gebruikersgerichte en geautomatiseerde detectie en reactie op bedreigingen te bieden, waardoor uw klanten er gerust op kunnen zijn dat hun bedrijf veilig is. van binnenuit beveiligd zijn.

Guardz scant voortdurend op bedreigingen over meerdere aanvalsvectoren en geeft prioriteit aan deze op basis van de ernst van de risico’s. Dit zorgt ervoor dat het beveiligingsbeleid uniform wordt toegepast in alle omgevingen en dat middelen efficiënt worden toegewezen. Beveilig alle apparaten en bewaak de activa van uw organisatie op één plek.

Bescherm wat belangrijk is en maak uw bedrijf toekomstbestendig tegen mogelijke inbreuken met Guardz.

Plan een demo voor meer informatie.

Thijs Van der Does